27
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Eczanelerde kalfa derdi bitecek

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde eczanelerde nitelikli kalfa bulamama sorunu ortadan kalkıyor.

Bu kapsamda 127 kursiyer 1. ve 2. düzey eğitimlerini tamamladılar. Kursiyerler dün Fethiye Merkez Atatürk İlköğretim Okulu’nda sınava girdi.

Sınavda başarılı olanlar 5 ay devam edecek olan stajın ardından eczacı kalfası sertifikası alacaklar.
Fethiye Merkez Atatürk İlköğretim Okulu’nda 127 eczacı kalfası adayı için yazılı sınav gerçekleştirildi. Sınav öncesinde Fethiye Sağlık Grup Başkanı Dr. Tunç Özcan, Eczacılar Odası Fethiye Temsilcisi Ahmet Kestepli ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmet Hasgül toplam 7 sınıfta sınava alınan kursiyerlere başarı dileklerini ilettiler.


Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmet Hasgül Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği’nin ortaklaşa organize ettiği kursların sonuna gelindiğini kaydederek “Eczanede çalışan ara elemanlara, eczacı kalfalarına bir eğitim düzenleyerek, standart getirilmesi düşünülmüştü. Yapılan protokol kapsamında 1. düzey eğitimi tamamlamıştık.

Kursiyerlerin 160 saatlik 2. düzey teorik eğitimi de tamamlandı Bugün ikinci düzey teorik eğitimi çerçevesinde sınava tabi tutuldular. Bu sınavda başarılı olan eczacı kalfası arkadaşlarımız 5 ay gibi bir süre eczanelerde staj yapacaklar. Bu bin 200 saatlik staj sonunda başarılı olanlar eczacı kalfası sertifikası alacaklar. 130 kursiyerden 3 tanesi devamsızlıktan kaldı. Sınava 127 kursiyer katıldı” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 16:37:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?