20
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

En küçük paraşütçü

Fethiye'nin  Ölüdeniz Beldesi'nde tatillerini geçiren İngiliz çift Gemma ve Andrew Lander, Babadağ'daki parkurdan aynı anda havalanarak yamaç paraşütü yapmak istedi. 18 aylık oğulları Alex'i emanet edecek kimse bulamayan Lander çifti, onu da yanlarına almaya karar verdi. Babasının kucağında 1900 metre yükseklikten Belceğiz Plajı'na keyifle süzülen Alex, Ölüdeniz'de bugüne kadar yamaç paraşütü yapan en küçük paraşütçü ünvanını kazandı.

İngiltere’de hava kuvvetlerinde görev yapan 30 yaşındaki Andrew Lander ile eşi 28 yaşındaki Gemma Lander, oğulları 18 aylık Alex ile Ölüdeniz’e 1 haftalık tatile geldi. Tatillerinin son gününde yamaç paraşütü yapmak isteyen çift, birer pilot eşliğinde aynı anda uçmak istedi. Ancak küçük Alex'i bırakacak kimse bulamadılar. Oğullarını da yanlarına almaya karar veren çift, birlikte Babadağ'a çıktı. Deneyimli yamaç paraşütü pilotu Mustafa Güler tarafından babasının uçuş takımına bağlanan Alex, denizden 1900 metre yükseklikteki parkurdan havalanınca ilgiyle etrafını seyretmeye başladı. Uçuş boyunca uslu uslu oturan Alex, hiç ağlamadan Belceğiz Plajı'na indi. Yamaç paraşütü şirketi elemanlarının inişte bir kazaya uğramaması için büyük gayret sarf ettiği Alex'in anne ve babası oğullarının cesaretiyle gurur duyduklarını söyledi.

Babadağ'dan yamaç paraşütü yapan en küçük insan ünvanını kazanan Alex'in gökyüzündeki her dakikası yamaç paraşütüne takılan kamera ile görüntülendi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 18:28:27
Güncelleme :22 Temmuz 2008 Salı 02:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?