22
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Eren Dağı bitmeden ilgi odağı oldu

Muğla’da turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmalar arasında yer alan Fethiye Eren Dağı Kayak Merkezi, daha faaliyete geçmeden yoğun ilgi görüyor.

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Muğla’nın sahip olduğu alternatif turizm potansiyelinin değerlendirilmesi suretiyle, sektördeki canlılığın 12 aya yayılması projesi kapsamında, alt yapı tesislerine kavuşturulan, Erendağı’nın, yerli ve yabancı kış sporları tutkunlarının, önemli ilgi odağı haline geldiğini söyledi.

Vali Aksoy, "Muğla’da turizmin çeşitlendirilmesi ve sezonun 12 aya çıkartılabilmesi için çeşitli projeler hazırlayıp uygulamaya koyduk. Bunlardan biri de Fethiye’de Eren Dağı Kayak Merkezi Projesi. Bu proje ile önümüzdeki yıl Muğla’da kış turizmini başlatmış olacağız. Eren Dağı’nda Kayak Merkezi kurulabilmesi için Orman Bakanlığı’nca Muğla İl Özel İdaresi’ne 34 bin metrekarelik alanın tahsisi yapıldı.

Eren Dağı’nın gelecekte bölgenin ve ülkemizin en önemli kayak merkezlerinden biri haline gelmesini bekliyoruz. Yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla çığ etüdü ve zemin etüdü tamamlandı. Proje kapsamında mevzi imar planını tamamladık. Enerji nakil hatları, içme suyu şebekesi ve su deposu inşaatları tamamlandı" dedi.

Vali Aksoy sırada kayak merkezi ve ek tesislerin yapımının bulunduğunu ifade ederek, "Bunları da yakın zamanda gerçekleştireceğiz ve Eren Dağı’nı gelecek kışa hazır hale getireceğiz. Ancak şimdiden kış sporu ve kayak meraklıları Eren Dağı’nı ziyaret etmeye başladılar. Artık Muğla’nın da bir kayak merkezi oluyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 13:46:08
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?