18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Eşeklere davullu zurnalı düğün

EŞEKLERİN DÜĞÜNÜ İÇİN DAVETİYE DAĞITILDI

Fethiye ilçesinde, restoran işletmeciliği yapan bir kişi, eşeklerine düğün yapmak için hazırlıklara başladı. Fethiye Salı Pazarı'nda eşeklerinin düğün davetiyesini dağıtan işletmeci Enver Yalçın, davul zurnalı düğünün 15 Mayıs'ta olacağını söyledi. Fethiye'de turizmcilik yapan Enver Yalçın, kendine ait restoranına müşteri çekebilmek için farklı bir organizasyona imza atıyor. Vatandaşlar çocuğunu evlendirecek para bulamazken kendine ait Duman ve Linda adlı eşeklerini davul zurnalı düğünle evlendirmeye karar veren Enver Yalçın, Salı Pazarına gelerek eşekleriyle beraber düğün davetiyelerini dağıttı. Süslediği eşeklerini pazarda gezdiren ve adlarına bastırdığı davetiyeleri dağıtan Enver Yalçın, zaman zaman Pazar içerisinde dolaşmakta zorlandı.

Duman ve Linda için 15 Mayıs'ta kına ve düğün yapacak olan Yalçın'a en büyük ilgiyi turistler gösterdi. Hem işletme hem de pazar yerinde renkli görüntülere tanık olan turistler gülmekten kendilerini alamadı. İşletme sahibi Enver Yalçın, düğün yapmayı düşündüğü eşeklerle birlikte yaklaşık 1 saat dolaştığı Salı Pazarı'nda 3 bin adet bastırdığı davetiyeleri dağıttı. Vatandaşlara tek tek davetiye veren Yalçın, beraberinde getirdiği turistlerle birlikte herkesi düğüne davet etti. Bazı vatandaşlar olup biteni gülerek izlerken bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Düğün davetiyesi alan bir vatandaş düğünün eşekler arasında yaptırılacağını gazetecilerden öğrenince şaşkınlığını gizleyemedi. Amacının Fethiye'ye turist çekmek olduğunu belirten Enver Yalçın, düğün için İngiltere'den misafirlerin geleceğini söyledi. Yaklaşık 15 bin kişinin düğüne katılmasını beklediklerini ifade eden Yalçın, düğün için jandarma ve polisten izin aldı.

Öte yandan eşeklerle birlikte pazarı gezen Yalçın'a zabıta ekipleri müdahale etti. Olay yerine gelen Fethiye Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Korkmaz, Yalçın'ı pazardan çıkması konusunda uyardı. Pazar alanının zaten sıkışık olduğunu, eşeklerle bu sıkışıklığı daha da artırdığını söyleyen Korkmaz, Enver Yalçın'ın eşeklerinin birilerine zarar vermesinden endişe ettiğini belirtti. Bunun üzerine Enver Yalçın eşeklerle birlikte pazardan ayrıldı.

EŞEKLERİN DÜĞÜNÜ İÇİN DAVETİYE DAĞITILDI
EŞEKLERİN DÜĞÜNÜ İÇİN DAVETİYE DAĞITILDI
EŞEKLERİN DÜĞÜNÜ İÇİN DAVETİYE DAĞITILDI
EŞEKLERİN DÜĞÜNÜ İÇİN DAVETİYE DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 16:07:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 00:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?