19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Esnaf Çalış Plajı'nda eylem yaptı

FETHİYE'DE BİR GRUP ESNAF PLAJDA EYLEM YAPTI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir grup esnaf, ilçenin en büyük plajı konumundaki Çalış Plajı'nın işletmesinin kendilerine verilmesi için eylem yaptı.

Fethiye'nin en büyük plajı ve caretta caretta üreme alanı olan Çalış Plajı'nın traktörle sürülmesinin ardından Özel Çevre Koruma Kurumu duruma el koymuş ve plajın işletmesini Fethiye Belediyesi'nden almıştı.

Plajın işletmesinin Fethiye Belediyesi'nden alınmasına tepki gösteren ve işletmenin kendilerine verilmesini isteyen bir grup esnaf, bugün Çalış Plajında eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişilik grup, turistlerin güneşlendiği sırada plaja inerek, bölgenin işletmesinin kendilerine verilmesini istediler. Grup adına açıklama yapan Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, Çalış Plajı'nın yaz döneminde 10 bin yerli ve yabancı turiste hizmet verdiğini belirterek, işletmesi geçen yıllarda belediyede, şu an Çevre

Koruma Kurulu'nun sorumluluğunda olan plajda hiçbir çalışmanın yapılmadığını savundu. Mete Ay, "Plajın işletilmesiyle ilgili birçok kurum ve kuruluşun adını duyduk. Bizler esnaf ve bölge halkı olarak, dışarıdan gelecek bir işletmeciye sıcak bakmıyoruz. Plajın bölgedeki bir işletmeciye kiralanmasını istiyoruz. Plajımız şu an tamamen sahipsiz kalmıştır" dedi.

FETHİYE'DE BİR GRUP ESNAF PLAJDA EYLEM YAPTI
FETHİYE'DE BİR GRUP ESNAF PLAJDA EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 20:06:02
Güncelleme :1 Mayıs 2011 Pazar 00:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?