18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Fethi Bey törenle anıldı

Türk havacılığının ilk şehitlerinden olan Tayyareci Fethi Bey, ölümünün 91. yılında anıtı başında anıldı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Garnizon Komutanı Özkan Karabulut, Şehit Fethi Bey Anıtı’nın mimarlarından emekli Albay İlhan Özdilek, sivil ve askeri erkanın katıldığı anma töreninde yapılan saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Müdürü Muammer Şahin’in sunuculuğunu yaptığı anma töreninde öğrenciler, Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey’i anlatan şiirlerini okudular.

Anma töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’ye ismini veren hava şehidi Fethi Bey’in Türk havacılığına sunduğu hizmetlerin unutulamayacağını belirterek, "Bugün oldukça önemli bir gün. Şehit Fethi Bey ismi Fethiye için de ayrı bir önem taşıyor. Ölümünün 91. yılında Tayyareci Şehit Fethi Bey’i saygıyla anıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın ardından konuşan Garnizon Komutanı Özkan Karabulut, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne önemli hizmetler veren şehit Tayyareci Yüzbaşı Fethi Bey’in, Türk Hava Kuvvetleri için de ayrı bir yere sahip olduğunu belirterek, "Hava Kuvvetleri Komutanlığı Fethi Bey’in kahramanlıklarıyla bugüne kadar onur ve kıvanç duymuştur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından anma töreni sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 11:17:12
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 15:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?