17
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye: İngiliz geline Türk düğünü

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde İngiliz gelin, Türk örf ve adetlerine göre yapılan düğünle evlendi.
Erkan Sarıoğlu (38) ile İngiliz Desree Sarıoğlu, (34) Türk örf ve adetlerine göre yapılan düğünle dünya evine girdi.

Ölüdeniz’in tarihi Kayaköyü’nde Türk örf ve adetlerine göre yapılan düğün törenine çiftin yakınları katılırken, damadın akrabaları, geleneğe göre çiftin çocukları olması için İngiliz gelinin kucağına bebek oturttu. Çocuğun kucağına oturtulmasına şaşıran İngiliz gelin, eşinin tercüme etmesinin ardından bebeği severek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Düğünde takı merasimi de Türk geleneklerine göre yapılırken, damadın ve gelinin yakınları çifte para ve altın takmak için kuyruğa girdi. Düğünde folklor ekibinin yöresel oyunlarını dikkatle izleyen İngiliz davetliler, zaman zaman da eşlik etti. Folklor ekibi ile birlikte halay çeken damat ve İngiliz gelin, arkadaşları ile birlikte saatlerce oynadı.

3 yıl önce tatile geldiği Ölüdeniz’de Erkan Sarıoğlu ile tanışan ve nişanlanan İngiliz gelin Desree, Türk sevgilisi için İngiltere’deki işini bıraktığını söyledi. Kısa sürede Türk geleneklerine ayak uydurduğunu belirten Desree, "Benim için bu düğün sürpriz oldu. Ailem, arkadaşlarım ve bütün davetlilerin eğlenmesi beni çok mutlu etti. Eşime evlendiğim zaman kuru fasulye yaparak ben de bir sürpriz yapacağım" dedi.

MUĞLA-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 15:11:16
Güncelleme :28 Nisan 2004 Çarşamba 10:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?