19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye: Yamaç paraşütçüleri pes etmiyor

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde dün 2 kişinin yamaç paraşütüyle uçarken geçirdiği kazada hayatını kaybetmesinin ardından, bugün turistlerin paraşütle uçması dikkat çekti.

Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de 1900 metre yüksekliğindeki Babadağ’a yamaç paraşütü sporu için gelen yabancı turistleri, zaman zaman meydana gelen kazalar yıldırmıyor. Özellikle single atlayışlarında meydana gelen kazaların dikkatsizlik ve fazla cesaretten kaynaklandığını belirten Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Kalkındırma Derneği Başkanı Murat Tüzen, "Yamaç paraşütü sporu hobi açısından çok tutulan bir spor, ama gerekli önlemler tam alınmadığı zaman üzücü kazalar yaşanmaktadır. Ölüdeniz’de bulunan yetkili şirketler ve pilotlar ile yapılan uçuşlarda şu ana kadar bir kaza meydana gelmedi. Ama bu spor için yeterince önlemler alınmıyor. Sahte ve fotokopi sertifikaları ile uçuş yapan yabancı turistler geliyor. Bunlar için bir kanun çıkartılmadığından bu şekilde devam ediyor" dedi.

Hollandalı turist Cisca Mommenhold, "Bu kazalar gerçekten çok üzücü, ama bu spor en az tehlikesi olan sporlar arasında yer alıyor. Kazaların ardından ben de etkileniyorum, ama yamaç paraşütü yapmadan da stresimi atamıyorum" diye konuştu.

Hollandalı turist, inişi sırasında rüzgarın azizliğine uğrayınca, plaja sert iniş yaptı. Kendisinin de bazen ufak kazalar yaptığını söyleyen bayan pilot, "Beni hiçbir şey uçmaktan yıldıramaz" dedi.

MUĞLA-(İHA)
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2004 Cumartesi 20:24:00
Güncelleme :29 Mayıs 2004 Cumartesi 20:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?