19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye Körfezi kurtulacak

FETHİYE KÖRFEZİ'NDE DENİZE GİRMEK HAYAL DEĞİL

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, deniz kirliliğinin önlenmesi açısından önemli bir adım attı. Yıllardır çeşitli kurum ve kuruluşlarca yoğun çaba gösterilmesine rağmen bir çözüm bulunamayan Fethiye Körfezi kirliliği konusunda Ankara'ya giderek Özel Çevre Koruma Başkanlığı ile görüşen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir; körfez için önemli haberlerle döndüler.

Fethiye ilçesinin coğrafi konum itibariyle üç tarafı dağlarla çevrili ve bu dağlardan gelebilecek tüm akışların gidebileceği tek yerin Fethiye Körfezi ve Çalış Plajı olması dolayısıyla üst havzada alınacak tedbirlerin ve ilçe merkezinde destekleyici olarak yapılacak çalışmaların öneminin büyük olduğuna değinildi.

FTSO Başkanı Akif Arıcan, sorunun bir an çözülmesi açısından Özel Çevre Koruma Başkanlığı ile görüştüklerini bildirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Arıcan, şunları söyledi: "Bölgenin en temel sektörlerinden biri olan turizm sektörü, Körfezin her geçen gün kirlenmesi ve dolmasından, denize girilememesinden dolayı büyük yara almakta ve ilçenin turizm gelirleri her geçen gün azalmaktadır. İlçenin turizm gelirlerinin artması, işsizliğin önlenmesi, ülke ekonomisine kazandıracağı döviz girdisi de dikkate alındığında körfezin Fethiye'ye kazandırılmasının önemi daha da ortaya çıkacaktır. İlçemiz 2008 yılı itibariyle vergi olarak merkezi bütçeye 140 milyon TL katkıda bulunmuştur. Körfezin bölgeye kazandırılması halinde vergi gelirlerinin de en az üç kat artacağı şüphesizdir."

Geçen hafta AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ile Ankara'ya giderek Özel Çevre Kurumu Başkanlığı ile görüştüklerini anlatan Arıcan, şöyle konuştu: "ÖÇK ile yaptığımız görüşmede körfezin dörtte üçünün dolduğu, bir önlem alınmazsa bu kirlililiğin devam edeceği, denizi kirleten derelerin acil olarak ıslah edilmesi gerektiği, Fethiye Körfezi'nin yakın zamanda denize girilebilir bir bölge olması yönünde istek ve önerilerimizi ve konunun acilen çözümlenmesi açısından Muğla Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında Fethiye Körfezi'nin kirliliğinin önlenmesi konusunda ilgili tüm kurum ve kuruluşların katılımlarıyla bir toplantı organize edilmesi gerektiği yönünde talebimizi Özel Çevre Koruma Başkanlığı'na ilettik."

FETHİYE KÖRFEZİ'NDE DENİZE GİRMEK HAYAL DEĞİL
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2009 Çarşamba 15:20:03
Güncelleme :23 Aralık 2009 Çarşamba 16:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?