16
Haziran
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye körfezi şenlendi

Fethiye'de Kabotaj Bayramı nedeniyle akşam saatlerinde Fethiye Kordon boyunda düzenlenen yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Fethiye'deki denizcilerin yarışmaları çekişmeli ve heyecanlı geçti.

Fethiye Deniz Ticaret Odası ve Liman Başkanlığı önderliğinde çeşitli yaş gruplarında yapılan yüzme yarışmalarına ilgi yoğun oldu. Yarışmaları Kaymakam Ekrem Çalık, Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı, Liman Başkanı Mustafa Bankaoğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, Ölüdeniz Belediye başkanı Keramettin Yılmaz, daire amirleri, vatandaşlar ve yörede bulunan turistler de izlediler. Çeşitli yaş gruplarında yüzme yarışlarıyla başlayan yarışmalar kürek yarışmalarıyla devam etti. Piyade tekne, denizden top ve tabak çıkarma ile diğer yarışmalar sırasında katılımcılar birbirleriyle büyük bir mücadele ortaya koydu. Piyade teknelerin yarışmasında Pancar motorlardan çıkan dumanlar körfezi yoğun şekilde kaplarken bu mücadeleler de ilgiyle izlendi. Önceki yıllarda yapılan ördek yarışması son 3 yıldır programa alınmazken yağlı direk yarışması yine yarışmaların en çekişmeli mücadelesine sahne oldu. Yarışmacılar yağlı direk ucundaki Türk Bayrağını kaparak denize düşme mücadelesi verdiler. Yağlı direk ucundaki Türk Bayrağını kapabilmek için kaygan direk üzerinde yürümeye çalıştılar. Yağlı direk üzerinde yürüyerek bayrağı kapmak isteyenlerin bu mücadelesi sırasında ilginç görüntüler de oluştu. Yarışmacıların bazıları bayrağı kapmak isterken kendilerini denizde buldular. Yarışmanın hemen başında bir yarışmacı bayrağı kaparak yarışmanın uzamasına fırsat vermedi. Bu mücadele kahkahalar eşliğinde heyecanla izlendi.

Fethiye Körfezindeki yarışmalar 12 yaş altı 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olarak düzenlenirken dereceye girenlere ödüllerini Liman Başkanı Mustafa Bankaoğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ve diğer yetkililer sundular. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı yarışmalarına katılanlara çeşitli hediyeler de verilirken Hillside Beach Club su sporları ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. Yağlı direk yarışmasında bayrağı Selahattin Karadenizli kaparken, 16 beygirlik pancar motorlar yarışmasını Orhanoğlu teknesi birinci, Gamze ikinci, Serdal üçüncü bitirdi. 28 beygirlik pancar motorlarda ise Gazkesmez birinci, Aslan ikinci, Saldıray üçüncü, 85 beygirlik motorda Halit Reis birinci, Kaderimsin ikinci, Emrah teknesi üçüncü oldu. Kürek yarışmalarında kızlar iki çiftede Aylin Kaya-Merve Küçükyeşil birinci, Ezgi Ceren Coşkun-Tuğçe Koyuncu ikinci, Sena Çelikaslan-Beyza Milaslıoğlu üçüncü; erkekler iki çiftede Uluç Ayyıldız-Sami Alpşahin birinci, Burak Kılınç-Deniz Kayalık ikinci, Mehmet Kayabaşı Serhat Avcı üçüncü oldular. 18 yaş altı 100 metre serbest yüzme yarışlarında Melih Karasu birinci Mustafa Kaan Angay ikinci, Celal Hakan Güngör üçüncü; 18 yaş üstü 100 metrede Kaan Özpekinsel birinci, Burak Çeşmeli ikinci, Selman Doğru üçüncü; 18 yaş altı 50 metrede Melih Karasu birinci, Mustafa Kaan Angay ikinci, Bayram Kırcıl üçüncü; denizden tabak toplama yarışmasında Selahattin Karadenizli birinci, Güvenç Altuç ikinci; denizden top toplama yarışmasında da Mustafa Kaan Angay birinci, Melih Karasu ikinci oldular. Yarışmalar sırasında bir çocuğun kontrolsüz şekilde denize düşmesi nedeniyle heyecan da yaşandı. Yüzme bilmeyen çocuk ilgililer tarafından kurtarılırken denize yarışmacılar dışında girilmemesi için anonslar yapıldı.  

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2013 Salı 17:58:27
Güncelleme :12 Ağustos 2013 Pazartesi 13:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?