23
Mayıs
2024
Perşembe
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye onların ikinci evi

Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne yerleşerek hayatlarını burada sürdüren yabancılar, yerli vatandaşların yararlandığı tüm olanaklardan yararlanabiliyor. 700 yabancıdan bin 8’ini İngilizler oluşturuyor.

Türkiye’de rahat ve istedikleri gibi yaşama imkanı bulan yabancıların en büyük avantajları ise Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen toplantılara katılarak şikayet ve isteklerini dile getirebilmeleri.

Muğla’nın Fethiye İlçesi’ne yerleşen bin 700 yabancıdan bin 8’ini İngilizler oluşturuyor.

Türkiye’nin en güzel tatil beldelerinden biri olan Fethiye’de yaşamlarını sürdüren yabancılar, Türk gelenek ve göreneklerine büyük ilgi gösterirken, kendi aralarında da sosyal aktiviteler düzenliyor.

Kısa zamanda Türkçe öğrenen ve genellikle Türkçe konuşan yabancılar, sosyal aktivitelerin yanı sıra, kurdukları Fethiye Interlanitonal Group gibi yardım dernekleriyle yardım çalışmalarında bulunuyorlar.

Fethiye’de yaşayan yabancıların en büyük eğlencesi ise, her Perşembe, Fez Bar’da düzenlenen Bilmece Gecesi’nde biraraya gelerek eğlenmek. Grup halinde düzenlenen yarışmalarda, ’Ankara’nın eski adı nedir?’, ’Fethiye Belediye Başkanı kimdir?’ gibi Türk kültürü ve Türkiye ilgili sorular soruluyor, kazananlara çikolata veya şampanya hediye ediliyor.

Fethiye Belediyesi, ilçede yaşayan yabancıların sorunlarını ve isteklerini dinlemek için düzenli olarak toplantılar düzenliyor. Ayda bir defa Fethiye Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya katılan yabancılar, bu toplantılarda belediye yetkililerine istek ve şikayetlerini sunarak çözüm istiyor. Yaz aylarında deniz, eğlence ve alternatif spor dalları ile Fethiye’de yaşamın tadını çıkaran yabancılar, kış mevsiminde ise sosyal yardım faaliyetleri ve değişik aktivitelere de zaman ayırıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2005 Cuma 15:09:18
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 16:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?