19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye'de anaokulu öğrencilerine satranç dersi

Türkiye'de ilk kez Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde başlatılan bir uygulama ile anaokulu öğrencilerine satranç dersi verilmeye başlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı Zübeyde Hanım Anaokulu'nda başlatılan satranç dersleri çocuklardan büyük ilgi gördü. Oyunlardan daha çok satranca ilgi gösteren öğrenciler, ilk derslerde gözü kapalı taşları tanımayı öğreniyor. İyi bir satranç oyuncusu olabilmek için birbirleri ile yarışan minikler, artık evde oyun yerine anneleri ile satranç oynadıklarını söyledi. 4 ay sürecek olan satranç derslerinin ardından öğrencilerin anaokulları arası satranç turnuvasına katılacakları bildirildi.
Anaokullarından gelen talepler üzerine Zübeyde Hanım Anaokulu'nda öğrencilere satranç dersi veren satranç hakemi Bora Tüzgiray, "Satrancın Türkiye'de gelişmesi için küçük yaşta eğitim şart. Satranç eğitiminin çocukların zeka gelişiminde büyük faydası var. Bu spor 4 yaşından itibaren öğrenebiliyor. 10 yaş altı öğrenci grubumdan dünya şampiyonu olanlar var. Anaokullarından yetiştireceğim öğrencilerin Türkiye Şampiyonası'nda başarıya ulaşacağına inanıyorum" dedi.
AHMET AKAR -MUĞLA (İHA)
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2004 Cuma 00:12:23
Güncelleme :9 Nisan 2004 Cuma 18:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?