30
Mayıs
2024
Perşembe
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye'de adli yıl başladı

Yeni adli yılın başlaması Fethiye Adliyesi’nde düzenlenen törenle kutlandı. Toplam 8 savcı ve 13 hakimin görev yaptığı Fethiye Adliye Sarayı’nda adli yıl başladı.


Adliye açılışı nedeniyle bir açıklama yapan Fethiye Cumhuriyet Başsavcı Vekili Adnan Demir, “Öncelikle halkımıza barış ve huzur temenni ediyoruz. Hiçbir vatandaşımızın bizimle olumsuz mahiyette işi olmamasını diliyorum. Uzlaşma yolu takip edilerek, şahıslar arasındaki sorunların çözümü mümkündür. Fethiye Adliye Sarayı olarak toplam 8 savcı ve 13 hakim ile hizmet veriyoruz. Sayımız yeterli değil. 1 Ağustos Cuma günü başlayan adli tatil, 6 Eylül Cuma günü sona erdi. Artık çalışma tempomuz daha da artacak. Adli tatiller bizim için hem dinlenme hem de işleri toparlama sürecidir. Bu ara kapsamında biz 4 savcı ve 4 hakim dönüşümlü olarak çalışmalarımızı sürdürdük” dedi.


Fethiye Adliyesi’nin iş yükünün her geçen gün arttığını kaydeden Demir, “Fethiye, nüfusu her geçen gün artan bir yerleşim merkezi. Bununla da doğru orantılı olarak bizim iş yükümüz de artıyor. Savcıların kendi aralarında yapmış olduğu bir iş bölümü var. Cumhuriyet Savcılarımız dönüşümlü olarak nöbet tutuyorlar. Bu görev sürecinde 7 gün 24 saat iş başındalar. Ayrıca kolluk kuvvetleri ile de irtibatı sağlıyorlar. Halkımızdan isteğimiz, haklarını ararken abartıya kaçmasınlar. Adli makamları kandırmaya çalışmasınlar. Bazı olayların uzlaşma yolu çözümü daha kolay ve kısadır. Bilgiyi paylaşmak gerekiyor. Bizler gereksiz yere meşgul olduğumuz zaman hem üstümüze düşen görevi yapamıyoruz hem de devlet masraf ediyor. Burada vatandaşın verdiği vergiler kullanılıyor. Bu yüzden küçük olaylarda taraflar önce anlaşma yolunu, olmazsa  Adli makamlarda haklarını arama yolunu izlemelidirler” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 18:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?