19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye'de bulunan Perincek'in gündeminde NATO vardı

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fethiye'de ilçe örgütü tarafından organize edilen "NATO ve Avrasya" konulu bir konferans verdi.
İşçi Partisi Fethiye İlçe Örgütü tarafından organize edilen "NATO ve Avrasya" konulu konferans, dün gece Fethiye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Salonu'nda gerçekleştirildi. Katılımın az olduğu konferansta konuşan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, bir devlet olduğunu söylediği Avrupa Birliği'nde ağırlığın Almanya ve Fransa'nın üzerinde olduğunu belirtti. Perinçek, Avrupa Birliği ve NATO'nun devletin küçültülmesi ve tarıma desteğin kesilmesini önerdiğini ileri sürdü.
Perinçek, Avrupa Birliği, NATO, Amerika ve Ak Parti Hükümeti'ni de sık sık eleştirdiği konuşmasında, sıkıntılardan "Avrasya ve Kemalizm" formülleri ile kurtulunabileceğinin altını çizdi. Perinçek, "Yeni Dünya Düzeni projesi, gezegenimizi yeniden 20. yüzyılın başındaki koşullara döndürmek istiyor. Başka deyişle emperyalizm, insanlığın bu yüzyılda Sovyet Ekim Devrimi'yle ve Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'yla başlayan süreçte elde ettiği bütün mevzileri geri alma peşindedir. Bu açıdan koşullar, başka bir düzlemde, Türkiye açısından 1919 öncesini andırmaktadır. Dünya Bankası ve IMF'nin özelleştirme programı, ülkemizin iç pazarını çökertmeyi hedefliyor. Böylece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ekonomik temeli dünya sermayesi hesabına oyulmaktadır" dedi.
Türkiye'nin önünde iki seçenek bulunmadığını belirten Perinçek, "Türkiye'nin tek bir seçeneği var. Atlantik'te kalmak, Türkiye için boğulmak anlamına geliyor. Avrasya ise, Kemalist Devrimle kurduğumuz mill3 devlet için biricik hayat alanıdır. Mill3 devletimizi Kemalist Devrimle kurduk. İkinci Dünya Savaşı'ndan beri Kemalist Devrimin yıkımı sürecini yaşıyoruz. İşte bu yıkımın sonunda, mill3 devletimizin dağılması tehdidiyle karşı karşıya geldik. Son yarım yüzyılın özeti budur. Biz, Kemalist Devrimle millet olduk. Atatürk'ün Meden3 Bilgiler kitabına kendi eliyle yazdığı "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir" formülünün anlamı budur. Milletimizi kuran devrimi yıkanlar, işte görüyorsunuz milletimizi de çözüyor ve dağıtıyorlar. Devrimini yitiren bir millet, yeniden tarikatlara, cemaatlere, şeyhliklere, etnik gruplara, mezheplere bölünüyor" diye konuştu.
Perinçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Son 50 yıl, özellikle son 20 yıl içinde, sanki Türkiye'nin önünde iki seçenek bulunduğu varsayılmıştır. Bunun adına da 'demokrasi' denmiştir. Bağımsızlık mı, dünya ile bütünleşmek mi?, Mill3 devlet mi, AB'ye bağlanmak mı; halkçılık mı, özel çıkarcılık mı; devletçilik mi, özelleştirme mi; toplumculuk mu, neo-liberalizm mi; aydınlanma mı, dincilik mi?... Bütün bunların Türkiye için bir seçenek olmadığı artık meydana çıkmıştır. Kemalist Devrimi Türkiye'nin altından çektiniz mi, ne vatan kalıyor ne devlet kalıyor ne millet kalıyor ne de ekonomi ve insanlık kalıyor. O nedenle Kemalist Devrim, bizim önümüzdeki seçeneklerden biri değildir; tek seçenektir. Kemalist Devrimi veya ölümü yeğleyeceğiz. AB kapısına bağlandığımız günden beri batıda yapılan tek bir yorum var: Türkiye'de Kemalizm'i bitiriyoruz."
iha-muğla
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2004 Cuma 13:14:11
Güncelleme :25 Temmuz 2004 Pazar 10:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?