18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye'de dans rüzgarı

ABD, Kanada, Fransa, İtalya, Almanya, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerden gelen kursiyerler hem meslek öğreniyor, hem de tedavi oluyorlar. Dans etmenin önce ruhu temizlendiğini ve omurga ile bel ağrılarını iyileştirdiğini belirten Alman dans hocası Leyla Jouvana, "Yurt dışındaki bayanların yüzde 80’i çalışıyor. Dans eden bayan öğrencilerim kendine güven kazanıyor. Psikolojik sorunu olan ve ağırlardan şikayetçi olan kişilerle internet aracılığı ile programlarımızı bildiriyoruz ve kabul ederse iki haftalığına derse alıyoruz. Dans öğrenmek için yaş önemli değil. Benim binlerce öğrencim şimdi oryantallik yapıyor.Yüzlerce öğrencimde dans hocalığı yapıyor" dedi.

Öğrencilerden Alman Jebi Hakim, 2 yıldır üst üste bu gruba katılarak dans eğitimi alırken, 22 yaşındaki kızı Gabriela Hakim de hobi olarak çalışmalara katılıyor. Her yıl daha fazla dans figürleri öğrendiğini ve Almanya’daki işyerinde dans kıyafetleri sattığını belirten Hakim, "Dans ederken rahatlıyorum. Özgür olduğumu hissediyorum" dedi.
Grup içerisine eşi Marie Laure Masson ile katılan tek erkek kursiyer olan Jügen Greber ise, merakla başladığı dans çalışmalarını büyük zevkle yaptığını belirterek, erkeklerin de dans kurslarına gitmelerini tavsiye etti.

iha-fethiye
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 11:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?