20
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye'de Deppoy projesi

Fethiye ilçesinde, birinci derece Sit alanı olan Fethiye Kalesi içerisinde Deppoy ismi verilen proje ile gecekondu bölgesinin sosyal ve kültürel amaçlı yapılara dönüştürme çalışmaları bölgede inceleme yapan Deppoy Komitesi tarafından durduruldu. 

Fethiye Kalesi içerisinde bulunan gecekondu mahallelerini sosyal ve kültürel amaçlı yapılara döndürmek amacıyla hazırlanan Deppoy isimli projeyi inceleyen Fethiye Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarının yetkililerinden oluşan Deppoy Komitesi, Anıtlar Kurulu'ndan onay alınıncaya kadar inşaatın durdurulmasına karar verdi. Projeyi değerlendirecek olan Anıtlar Kurulu'nun 10 günlük süre içerisinde bölgeye göndereceği heyetin incelemelerinin ardından proje ile ilgili son kararın verileceği bildirildi. 

Projenin ticari amaçlı yapıldığını savunan Deppoy Komitesi'nde Mimarlar Odası'nı temsil eden Sema Kumyol Ridpath, kentin en önemli noktalarından birisini kültür merkezine dönüştürmeyi planlayan Deppoy projesinin çok dikkatli yapılması gerektiğini söyledi. Yüklenici firmanın çalışmalara acele başladığını anlatan Sema Kumyol Ridpath, şöyle konuştu: "Deppoy'un ticari amaçlı kazanca açık olmasını da istemiyoruz. Programda bir takım gelir getiren alanlar vardı. Biz bu alanların olmasını istemiyoruz. Bu proje halkın rahatlıkla geleceği piknik yapabileceği alanlardan oluşmalı. Halkın manzara seyredeceği yerler olmalı. Fethiye tanıtım vadisi denilen bir takım el sanatlarının sergileneceği, sergi köşelerinin olduğu, sosyal tarafın daha ağırlıklı olduğu çözüme doğru bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Karara vardığımız konular bunlar. Bina yerleri, metrekareler, mekanların yerleri belirlendi. Bir kullanım projesi hazırlandı. 10 gün içerisinde Anıtlar Kurulu'ndan heyet gelerek yerinde inceleme yapacak. Mart ayı toplantısında da Deppoy'la ilgili nihai kararı verecek."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 15:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?