18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye'de deprem tatbikatı

Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş, Fethiye’nin bir deprem bölgesi olduğunu ve depreme karşı hazırlıklı olmak için, Sivil Savunma Müdürlüğü’nün her yıl bir ya da iki tane deprem tatbikatı düzenleyeceğini belirtti.

Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş, "Sivil Savunma Müdürlüğümüz afetler hususunda plan programı hazırdır. Ancak plan programın hazır olması, her zaman uygulamanın mükemmel olacağı anlamına gelemez. Burada görevlendirilen mükellef olarak tespit edilen gönüllülerimiz var. Tehlike anında bu kişilerin bulunup, bulunamayacağı, görev yerlerine gidip gidemeyeceği büyük bir problemdir. Bunu halkımıza daha iyi anlatabilmek için 28 Şubat Sivil Savuma günüdür, o gün için birkaç ay önceden planladık, genel bir tatbikat yapmak istiyoruz. Biz devlet olarak hazırladığımız plan ve projelerin ne kadar sağlıklı olup olmayacağını, ne kadar uygulayıp uygulamayacağımızı yapacağımız tatbikatlarda göreceğiz ve her yıl bir iki tatbikatla bunu güncelleyip, halkımızı da bunu hazır hale getirmeliyiz diye düşünüyorum. Belediyeler ve devletin kurumları olarak tedbirlerimizi alacağız ama öncelikle vatandaşın kendi tedbirini alması gerekir" dedi.

İmar konusunda belediyelerin ciddi davrandıklarına inandığını belirten Karakaş, "Bütün Belediyelerimiz Fethiye’nin deprem bölgesi olduğunu biliyorlar. Körfez depreminden sonra İmar Mevzuatımız olduğu gibi değişti. Binaların nasıl yapılması, temellerin nasıl atılması gerektiği bu yönetmelik ve kanunlarda izah edildi. Belediyelerimiz bu hususlara dikkat etmelidir, ediyorlar da. Vatandaşlarımız bürokrasi ile ekonomik sıkıntı yaşadığından özellikle köylerimizde ruhsat almadan, yani önce projeyi Bayındırlığa sunacak, Bayındırlık da bu proje fenne uygundur, yapılabilir onayı verecek. Önce herkes kendi tedbirini almalıdır, binasını sağlam yapmalıdır, ondan sonra bir sorun olursa devlet suçlanabilir. Bunun dışında, devletin suçlanması yanlış olur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 15:28:15
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 16:02:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?