22
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye'de ışık söndürme eylemi

Fethiye ilçesinde, terör örgütünün son günlerde yaptığı hain saldırıyı kınamak amacıyla dün gece 15 dakikalık ışık söndürme eylemi yapıldı. 

Turizmin gözde merkezlerinden biri olan Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde bölücü terör örgütünün yaptığı kanlı eylemlere tepki amacıyla gece saat 21:30'da tüm ışıklar kapatılarak 15 dakika karanlık eylemi yapıldı. Teröre tepki amacıyla yapılan ve çok sayıda işletmecinin destek verdiği eylem sırasında bütün iş yerlerine Türk Bayrağı, Atatürk posteri asan turizmciler ışıkları kapattı. Karanlık eylemine sokaklardaki otomobillerden de destek geldi. Korna ve ambulans sirenlerinin çalındığı karanlık eylemine bölgede tatillerini geçiren turistler önce şaşırdılar sonra destek verdiler. Ölüdeniz'deki karanlık eylemiyle ilgili bir açıklama yapan Fethiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Turizmci Mehmet Tokgöz, cumartesi günü Salı Pazarı Meydanı'nda yapılacak miting için hazırlıkların sürdüğünü söyledi. Ölüdeniz'de turizmciler olarak bir çalışma başlattıklarını anlatan Tokgöz, saat 21:30'da Ölüdeniz'de ışıkları kapatarak karanlık eylemi yaptıklarını söyledi. Birden elektrikler sönünce turistlerin çok
şaşırdıklarını anlatan Tokgöz, şöyle konuştu: "Yağmur, fırtına yok, bu havada niçin elektrikler kesildi diye sordular. Biz de son günlerde yaşanan terör olayları sonucu çok şehit verdiğimizi, içimizin yandığını ve bu nedenle tepki amacıyla böyle bir eylem yaptığımızı anlattık. Bunu söyleyince bize destek verdiler. Özellikle İngilizler yıllarca terör saldırısı ve tehdidi altında yaşadıkları için bizi daha iyi anlıyor. Ama biz kendilerine bölücü terör örgütünün kullandığı silahların, bombaların Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerikan menşeli olduğunu hatırlatınca biraz bozuluyorlar. Ama eline Türk Bayrağını alıp cumartesi günü yapılacak mitinge destek amaçlı katılmak isteyen çok İngiliz var." 

Ölüdeniz'deki karanlık terör protestosuna kızı Jill ile ellerinde Türk bayraklarıyla destek veren İngiliz Pauline Buxtov, Türk halkının acısını çok iyi anladığını ve bu olaya destek verdiğini söyledi. Oğlunun Irak'ta asker olduğunu, her gün korku ve endişe içinde olduğunu anlatan Pauline Buxtov, sözlerine şöyle devam etti: "Terörün her türünü lanetle kınıyorum. Terör vahşice ve insanlık dışı, İngilizler olarak teröre böyle bakıyoruz. Biz de İngiltere olarak yıllarca terör korkusu içinde yaşadık. Terörün ne anlama geldiğini iyi bilenlerdeniz. Ayrıca oğlum Birleşmiş Milletler askerleri içinde Irak'ta helikopter bakım teknisyeni olarak çalışıyor." 

Hafta sonu Fethiye'de yapılacak terörü lanet mitingine katılacağını söyleyen Pauline Buxtov, kendisine Ölüdeniz'de hediye edilen Türk Bayrağı'nı İngiltere'ye götüreceğini vurguladı. Son yıllarda teröre çok sayıda şehit veren Fethiye'deki Şehit ve Gaziler Derneği öncülüğünde siyasi parti ilçe teşkilatları, sivil toplum örgütlerinin desteği ile 27 Ekim Cumartesi günü saat 13:00'te Salı Pazarı Meydanı'nda teröre lanet mitingi düzenlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 11:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?