16
Haziran
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye'de 'kayıp turist' teyakkuzu!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yürüyüş yapmak için otelden ayrılan ve 8 gündür haber alınamayan yaşlı İngiliz turisti arama çalışmalarına komandoların da katılımıyla devam ediliyor.

Ölüdeniz beldesinde ailesiyle birlikte tatil yapan ve Ovacık mevkisindeki Likya yolunda yürüyüş yapmak üzere geçen hafta pazartesi sabahı kaldığı otelden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan John Josep Kirkham'ın (68) aranmasına bugün de devam edildi.

Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Likya Dağcılık ve Kurtarma Ekibi üyeleri, köylüler ve bir özel eğitimli köpekle sürdürülen arama çalışmalarına, Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığınca görevlendirilen iki komando timi de katıldı.

Yaşlı turistin en son görüldüğü Kozaağaç ve Kirme mevki ile çevresini araziye yayılarak arayan komandolar her hangi bir iz bulmaya çalıştı.

Arama çalışmaları hakkında gazetecilere açıklama yapan Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, “ailesinin kayıp olarak bildirdiğinden bu yana jandarma
komutanlığımız havadan ve karadan her türlü imkanı kullanarak İngiliz turisti aramaya devam etmektedir” dedi.

Bu arada, kayıp turistin eşi Sandra Kirkham bekleyişini sürdürürken babasının kaybolduğu haberini alan Karen Kirkham da Ölüdeniz'e geldi.

Arama çalışmalarının hava kararıncaya kadar sürdürüleceği bildirildi.
 

AA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 19:29:22
Güncelleme :18 Ağustos 2009 Salı 15:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?