19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Fethiye'de tepki yürüyüşü

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Belcekız Plajı, Kalemya Koyu ve Patara Plajı'nın 22 Nisan'da Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ihaleye çıkartılmasına tepki gösteren sivil toplum örgütleri, dernekler, siyasi partiler ve vatandaşlar, ihalenin durdurulması için yürüyüş yaptılar.


Yürüyüş ve miting ile ilgili olarak Otel Mara'da bir basın toplantısı düzenleyen Tertip Komitesi Başkanı Gazeteci Erdal Orhan : "Kıyılarımızın halka açık tutulması, Anayasa'nın ve yürürlükteki Kıyı Kanunu'nun gereğidir. Demokratik tepkimizin yanı sıra, yargıya da başvurarak, Kıyı Kanunu'na ve Anayasa'ya aykırı olarak yapılan bu ihalenin iptali için yargı yoluna başvuracağız. . Belceğiz Plajı Ölüdeniz Belediyesi'nin, Çalış Plajı da Fethiye Belediyesi'nindir. Bu ilkelerle yola çıktık. Fethiye'nin güzellikleri Fethiye'de yaşayan insanlara aittir" dedi.


yürüyüşe Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı MHP ilçe başkanı Süleyman Taşkın eski milletvekili adayı Cengiz Çay ve birçok mhp yetkilisi , Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, DYP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Toklu, CHP Fethiye İlçe Başkanı Bayram Yavuz, Fethiye Otelciler Derneği Başkanı Yavuz Torunoğulları, Saadet Partisi'nden Mustafa Kızıl ve  vatandaşlar katıldı.


 bir konuşma yapan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz da, seçimden sonra Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe ile görüştüğünü, Belceğiz Plajı'nın ihaleye çıkartılmasının sakıncalarını anlattığını, Bakan Osman Pepe'nin de konuyu değerlendireceğini söylediğini belirtti.

mertcan099@hotmail.com
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2004 Pazar 18:06:29
Güncelleme :25 Temmuz 2004 Pazar 10:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?