23
Mayıs
2024
Perşembe
FETHİYE - MUĞLA

Fethiyeli İngiliz'den, 'Türk motifleri sergisi'

İngiltere’ye tatile giden Nadir Aşar ile tanışarak evlenmelerinin ardından Türkiye’ye yerleşen Anita Aşar, Anadolu kültürü üzerine yaptığı araştırmalar sonunda insan figürlerinden oluşan ve Anadolu kültürünü anlatan elişleri sergisi açtı.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda 7 yıllık çalışmalarını sergileyen Anita Aşar Anadolu kültürünü tanıtmak istediğini belirterek, "Eşimle evlendiğimden bu yana Türk örf ve adetlerine ilgi duyuyordum. Türk kültürünü araştırırken böyle bir sergide oluştu" dedi.

Fethiye İlçe Turizm Müdürü Burhan Coşkun tarafından açılan sergide 60 tane Anadolu kültürünü anlatan eser yer alıyor. Serginin açılışında konuşan Burhan Coşkun, "İngiltere’den Fethiye’ye yerleşerek Türk kültürünü tanıtan, Anita Aşar’a teşekkür ediyorum. Fethiye hem kültür hem de turizm yönünden bir merkez olma yolunda ilerliyor. Onlar artık bizim vatandaşlarımız oldu. Hem de Fethiye’de işletmecilik yapan turistlere güzel imajlar veriyorlar. Bugün bunun bir örneğini daha gördük. Bu sergiyi açmaktan çok keyifliyiz" dedi.

Sergi hakkında bilgi veren Anita Aşar, İngiltere’de kabare yaptığı kıyafetlerin kumaşlarından bu eserleri çıkardığını belirterek, "İlk kez kişisel sergimi açtım. Anadolu kültürünü anlatan insan motiflerini kapsayan insan figürlerinden oluşuyor. Çok mutluyum. 7 senedir bu sergiyi açmak üzere uzun bir çalışma yaptım. 60 eserle bu sergimi açtım ve 4 gün boyunca eserlerim Fethiye halkının beğenisine sunuldu" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 17:30:25
Güncelleme :20 Nisan 2005 Çarşamba 17:36:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?