26
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Fırtına esir aldı

FETHİYE’DE ŞİDDETLİ RÜZGAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Fethiye’de sabah saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar, başta denizciler olmak üzere vatandaşları ve açık hava işletmecilerini çaresiz bıraktı.

Sabah saatlerinde Fethiye Körfezi’nde başlayan şiddetli rüzgar işe gitmeye çalışan vatandaşları ve kıyıdaki işletmeleri olumsuz etkiledi. Fethiye’ye turist getiren bir yolcu gemisi de rüzgar nedeniyle kıyıya yaklaşamadı ve yolcular ilçeyi gezemedi.

Güney yönlerden 50 ile 60 kilometre hızla estiği öğrenilen fırtınamsı rüzgar karşısında, Fethiye Meteoroloji Müdürlüğü balıkçıların ve tur teknesi sahiplerinin dikkatli olmasını istedi. Aralıklı yağan yağmur ve şiddetli rüzgar karşısında denizcilerde teknelerinin zarar görmemesi için tedbir aldılar. Şiddetli rüzgar dolayısıyla bazı bölgelerde kısa süreli elektrik kesintileri de yaşanan şiddetli rüzgar Fethiye’de, açık havada hizmet sunan büfe ve kahvehane işletmecilerine de zor anlar yaşattı. İşletme sahipleri masa ve sandalyelerini toplamak için büyük uğraş verdiler.

Teknelerini zarar görmemesi için kıyıya bağlayan denizciler ise, “Sabahın ilk saatlerinde hava hafif bulutluydu. Rüzgar birden şiddetini arttırınca Meteoroloji Müdürlüğü’nden uyarı geldi. Biz de bunu dikkate alarak açılmadık. Şiddetli rüzgardan teknelerin zarar görmemesi için hepimiz tedbirimizi aldık” şeklinde konuştular.

YOLCU GEMİSİ FIRTINAYA YAKALANDI

Fethiye Körfezi’ne gelen Azamara Quest isimli yolcu gemisi, kötü hava nedeniyle sabah saatlerinde Şövalye Adası açıklarına demirledi.

Daha önce defalarca Fethiye Körfezi’ne uğrayan Azamara Quest, Bodrum’dan Antalya’ya gerçekleştireceği yolculuğu esnasında Fethiye’de mola verdi. 640 yolcu ve 407 personeli bulunan Malta bandıralı yolcu gemisi 167 metre boyunda ve 180 metre genişliğinde.

Yolcu gemisinin çoğunluğunu Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Kanada uyruklu müşterilerin oluşturduğu kaydedildi. Ağır hava şartları nedeniyle yolcuların çoğunun kıyıya çıkmak istemediği öğrenilirken, tekneler ile karaya taşınan az sayıda turist Fethiye’nin tarihi ve turistik yerlerini gezmeye çıktılar.

FETHİYE’DE ŞİDDETLİ RÜZGAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
FETHİYE’DE ŞİDDETLİ RÜZGAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
FETHİYE’DE ŞİDDETLİ RÜZGAR HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 12:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?