19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Genç TEMA'cı intihar mı etti?

Fethiye'nin Çalış Plajında sabah saatlerinde bulunan kadın cesedinin Genç Tema Kurucusu Figen Uzun'a ait olduğu tespit edildi.

Sabahleyin bir kadın cesedi gören vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kıyıya beş metre mesafede bulunan ve elbiseli olduğu gözlenen kadın cesedini çevredekilerin yardımıyla kıyıya çıkardı.

Cesedin üst aramasında herhangi bir kimliğe rastlanmazken, olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırma sonrasında olay yerine 500 metre mesafede bir kadın çantası bulundu. Cesede ait olduğu belirlenen çantada yapılan incelemede cesedin Karadeniz Ereğli nüfusuna kayıtlı Figen Uzun'a (37) ait olduğu öğrenildi.

Fethiye'de Genç Tema'nın kuruculuğunu yapan ve halen Tema gönüllüsü olarak çalışan Uzun'un cesedi otopsi yapılmak üzere Fethiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yakınları tarafından yapılan kimlik tespitinin ardından Uzun'un cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İNTİHAR İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR
Olayla ilgili Fethiye Jandarma Komutanlığı soruşturma başlattı. Figen Uzun'un intihar ettiği ihtimali üzerinde duruluyor. Figen Uzun daha önce iki defa benzer şekilde intihar girişiminde bulunmuştu. Bir çocuk annesi olan ve ikinci eşinden sekiz ay önce ayrıldığı öğrenilen Uzun, bundan dört ay önce de Çalış Şat Burnu mevkiinde intihar girişiminde bulunmuş ve 112 ekiplerinin uzun süren müdahalesiyle hayata döndürülmüştü.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 16:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?