20
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Hacılar kutsal topraklara uğurlandı

Fethiye’nin Karaçulha Beldesi’nde kutsal topraklara gidecek 28 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi.


Bu yıl hacca gitmek için Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvuran ve çekilen kurada isimleri çıkan Fethiyeli hacı adayları, düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. Fethiye’nin Karaçulha Belde Belediye binası önünde gerçekleştirilen törene, Karaçulha Belediye Başkanı Turhan Kovancı, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Turhan, Fethiye İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hilal Günay, MHP Karaçulha Belediye Başkan Adayı Yusuf Çaylı ile hacı adayları ve hacı adaylarının yakınları katıldı.


Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu uğurlama töreninde konuşan Karaçulha Belediye Başkanı Turhan Kovancı, “Karaçulha Belediyesi olarak beldemizden kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarımız için uğurlama töreni düzenliyoruz. İlçemizde her yıl en fazla hacı Karaçulha’dan gidiyor. Bu da bizim için gurur verici bir olay. Ben hacı adaylarımızdan her yıl olduğu gibi bu yılda hem kendileri hem de beldemiz için dua etmelerini istiyorum” dedi.


Fethiye Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ise hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmasında “Kutsal topraklara giden müslüman kardeşlerimiz de buradaki müslümanları unutmayarak dualarını eksik etmesinler. Belediye Başkanımız Karaçulha Beldesi için dua etmelerini istedi ama ben bu halkayı biraz daha genişleterek ülkemiz içinde dua etmelerini istiyorum” diye konuştu.


Yapılan konuşmalar ve okunan duaların ardından hacı adayları vatandaşlarla helalleşerek, kutsal topraklara uğurlandılar.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 17:36:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?