24
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

Hayvan hırsızları yakalandı

JANDARMADAN KEÇİ OPERASYONU

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından Fethiye’nin Göcek beldesi ve köylerinde vatandaşlar tarafından otlatmak amacıyla araziye bırakılan 100 adet küçükbaş hayvanları çalan 4 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Göcek beldesi ve köylerinde Ramazan Bayramı öncesi hayvanların otlaması amacıyla araziye bırakılan hayvanların çalınması üzerine köylüler jandarmaya ihbarda bulundu. Jandarma tarafından arazide başlatılan operasyonda, 9 küçükbaş hayvanı Göcek Körpınar mevkiinde bir ağıla sokmaya çalışan S.Ş. A.S., E,S., ve M.S. isimli 4 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturmayı derinleştiren Jandarma, dört zanlının soruşturması esnasında, daha önce de Göcek’in Gökçeovacık köylerinden otlamaları için araziye bırakılan 110 adet küçükbaş hayvanı çalarak ağılda tuttukları ve daha sonra anlaştıkları kasaplara sattıkları ortaya çıktı.

Küçükbaş hayvan hırsızlığında çoban köpeklerinin de kullanıldığı açıklanırken, yakalanan dört kişinin üst aramasında hayvan hırsızlığından elde edildiği tahmin edilen 4 bin TL para ve banka hesaplarında da 13 bin 500 TL para ele geçirildi. Jandarma ekipleri, olayı Fethiye Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

JANDARMADAN KEÇİ OPERASYONU
JANDARMADAN KEÇİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 11:39:05
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 19:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?