18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

İngiliz kadını jandarma kurtardı

LİKYA YOLUNDA DÜŞÜP YARALANAN İNGİLİZ KADINI JANDARMA EKİBİ KURTARDI

Fethiye'de, tarihi Likya yolunda yürürken düşüp ayağını kıran İngiliz kadını jandarma kurtardı. İngiltere'den Fethiye'ye tatile gelen Chowes çiftinin tatili tarihi Likya yolunda yaşadıkları kazayla kabusa döndü. Ölüdeniz'den Kaya Köye doğru tarihi Likya Yolu üzerinde yürüyerek gitmeye çalışan İngiliz Cecilia Chowes (69) ile eşi Bernard Chowes (70) yaklaşık 5 kilometre yürüdüler. Kayaköy ile Ölüdeniz arasında bir bölgeye ulaşan çiftten Cecilia Chowes bir anda dengesini kaybederek kayalık zemine düştü. Talihsiz kadının sol ayak bileği kırıldı. Kimsenin bulunmadığı ormanlık alanda ne yapacağını şaşıran Bernard Chowes, eşini burada bırakıp yardım için Ölüdeniz Jandarma Karakoluna gitti. Olayı haber alan jandarma ekibi bölgeye 112 acil yardım ambulansı istedi. Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığından bir grup asker Bernard Chowes'in tarifi ile sarp kayalıkları tırmanmaya başladı. Bernard Chowes yaşadığı strese ve yorgunluğa daha fazla dayanamayınca olduğu yerde dinlenmek için kaldı.

Jandarma ekibi, bir sağlık görevlisi ile birlikte beşyüz metrelik dik yamacı tırmanırken yaralı kadının yerini bulmak için düdük çaldı. Yaklaşık 2 saat boyunca ormanlık alanda yaralı İngiliz kadına ulaşmaya çalışan jandarma ve sağlık ekipleri, Likya Yolunda rastladıkları başka bir İngiliz çiftten yaralı kadının yerini öğrendi. Likya Yolunu takip eden jandarma ve sağlık ekibi bir süre sonra yaralı kadına ulaştı. Sağlık ekibinin burada ilk müdahaleyi yaptığı kadının sol ayağı tahta ile sarılarak sedyeye alındı.

Jandarmalar ve sağlık ekibi ile gazeteciler yaralı Cecilia Chowes'i yaklaşık 5 kilometre boyunca sık ormanlık alanda ve kayalıklar arasında taşıyarak 3 saat sonra ambulansa ulaştırdı.

Cecilia Chowes, "Ölüdeniz'i tepeden seyretmek için Likya Yoluna yürüyüşe çıktık. Yolda düştüm ayağım yaralandı. Eşim yardım getirmeye gitti ve kurtuldum" dedi.

Bernard Chowes eşinin ambulansa alınışı sırasında jandarma ve sağlık görevlilerine teşekkür etti.

LİKYA YOLUNDA DÜŞÜP YARALANAN İNGİLİZ KADINI JANDARMA EKİBİ KURTARDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 15:40:03
Güncelleme :19 Eylül 2010 Pazar 16:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?