25
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

İngiliz paraşütçü ağır yaralandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü yaparken kaza geçiren İngiliz turist, helikopterle kurtarıldı. Fethiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan İngiliz'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Jim Ashley (50) isimli İngiliz vatandaşı, yamaç paraşütü yapmak için bir arkadaşı ile birlikte bin 900 rakımlı Babadağı'na çıktı. Burada engelli arkadaşının havalanması için ona yardım eden Ashley, arkadaşı ile birlikte paraşütle havalandı. Paraşüte bağlı olmayan Ashley, havalandıktan hemen sonra yere düştü. İngiliz vatandaşı Jim Ashley, düşmenin etkisi ile takla atarak yaklaşık 60 metre yuvarlandı. Bölgede bulunan diğer paraşütçülerin haber vermesi ile olay yerine ambulans çağrıldı. Babadağı'nın zirvesine ambulans çıkamayınca devreye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait helikopter girdi. Marmaristen AKUT kurtarma ekibini de alan helikopter, bin 900 metre yükseklikte yaralı olan Ashley'i bulunduğu yerden alarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirdi. Burada tedavi altına alınan Ashley'in kaburgalarından, başından, kolundan ve ayağından yara aldığı öğrenildi.

Marmaris AKUT ekibinde görevli Tolga Gözüm, yaralının halatla kurtarılacak kadar kötü bir yerde olmadığını belirterek, pek çok yerinde kırık olan Ashley'in sedyeye ve helikoptere bindirilmesi esnasında zorlandıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 00:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?