18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

İşbirliği ile yapılan kreş hizmete açıldı

Fethiye Belediyesi’nin yapımını üstlendiği kreş, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende bir konuşma yapan Fethiye Başkanı Behçet Saatcı, 294 metrekare alan üzerine 3 katlı olarak yapılan kreşin çalışan ev hanımlarına büyük kolaylık sağlayacağına değindi. Kreşin yapımını bedelsiz olarak üstlenen müteahhit Ekber Karayaylalı’nın Fethiyeli olmamasına rağmen büyük işe imza attığını söyleyen Saatcı, "Arsayı belediyeye bağışlayan merhum Nilüfer Fatma Gökçay’ın bir vasiyeti var. O da fakir çocukların kreşte eğitim görmeleri. Allah’ın izniyle bunu da gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş da, Fethiye adına yapılan her olumlu işten mutluluk duyduklarını belirtti. Böylesine hayırlı faaliyetlerde her bireyin üzerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini dile getiren Kaymakam Karakaş, "Yeri geldiğinde bir tuğla bile çok büyük bir fedakarlıktır. Büyük küçük demeden bu gibi sosyal faaliyetlere vatandaşlarımız destek vermelidir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kreş inşaatını bedelsiz olarak yaparak büyük bir insanlık örneği sergileyen müteahhit Ekber Karayaylalı, Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş tarafından plaketle ödüllendirildi. Üç katlı olarak yapılan kreşin açılışının ardından törene katılanlar kreşi gezdi. Hayırsever vatandaşların da desteğiyle yapılan kreş 25 çocuğa eğitim vereceği gibi, bir çok kişiye de iş imkanı sağlayacak.

Törene, Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Ağır Ceza Reisi Devlet Demirbilek ile belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 18:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
betül şahin IP: 88.228.75.xxx Tarih : 22.10.2008 14:27:25

sayın ekber karayaylalı ya bu desteğinden dolayı çok tşekkür ederim.saygılar sunarım hayatta ona başarılar dilerim