17
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

Kamakam'dan muhtarlara uyarı..

Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş, köy muhtarlarıyla yaptığı toplantıda, çeşitli konularda uyarılarda bulundu.

Fethiye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya katılan köy muhtarları, yeşil kart, Türk Ceza Kanunu’nda yapılan değişiklikler nedeniyle Kaymakam Hasan Karakaş tarafından ikaz edildiler. Kaymakam Karakaş, muhtarların toplantılara mazeretsiz olarak katılmamazlık yapmamaları, bütçelerin YTL’ye göre hazırlanması, her türlü harcamada ihtiyar heyetinin onayının alınması gereği üzerinde durdu. Köy muhtarlarından, yasaların kendilerine verdiği görevlerini yerine getirerek köye gelen yabancılardan kimlik sormalarını da isteyen Kaymakam Hasan Karakaş, "Verdikleri telefonları arayarak gerçekten böyle bir şirket olup olmadığını kontrol edin. Şüpheli bir durumda jandarmayı ve polisi arayın. Araçlarının plakalarını bildirerek şikayetinizi dile getirin. Ayrıca sahte avukatlarla gelerek icraya verildiğinizi de söyleyebilirler. Bu konuda da dikkatli olun" diyerek uyarılarda bulundu.

Kaymakam Karakaş, seçimler sonrası bazı eski muhtarların mühürleri yeni muhtarlara vermediklerinin belirlendiğini söyleyerek, "Devlette hizmetin devamlılığı esastır. Demokrasinin gereği seçimler yapıldı ve yeni biri muhtar oldu" diyerek, bu konuda ihtilaf yaşanmamasını istedi.

TCK’da yapılan değişikliklerden de söz eden Karakaş, yapı ruhsatı almadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan ve yaptıranlarla bu binalara elektrik, su ve telefon gibi hizmetlerin verilmesini sağlayanlara 1-5 yıl arasında, ayrıca yapı kullanım izni alınmamış binalarda herhangi bir sınai faaliyet gösterenlere ve izin verenlere 2-5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılacağını söyledi.
Daha sonra söz alan Tüketici Hakları Derneği Başkanı Şafak Ahmet Deniz ise, "Satın alınan mallarla ilgili olarak hiçbir gerekçe göstermeden 7 gün içinde cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. Bunu, noter kanalıyla ihtar gönderme ve iadeli taahhütlü posta ile cayma bildiriminin gönderilmesi şeklinde yapabilirsiniz. Cayma bildirimi belgesini süresi içinde gönderirseniz, gönderdiğinize dair belgeler Tüketici Hakem Heyeti veya mahkemelerde kanıt olarak kabul edilmektedir" diye konuştu.

Avukat Deniz, cayma hakkının kullanılması ihtimaline karşı 7 günlük süre bitmeden para verilmemesini ve senet imzalanmamasını da isteyerek, "Para veya senet vermeyin ama sözleşme imzalayabilirsiniz. Senet imzalanması durumunda icraya verilirseniz cayma hakkını kullanmışsanız icra ortadan kalkar" diye konuşarak derneğe başvurulması durumunda yardımcı olacaklarını da sözlerine ekledi.

fethiye
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 13:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?