22
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Köpek barınağına turist ilgisi

Fethiye'de, başıboş hayvanları toplama ve tedavi etmekle görevli Fethiye Hayvan Dostları Derneği (FHDD)'ne ait barınakta 50 köpek ve 35 kedi bulunuyor. Barınak yöreye gelen yabancıların ilgisini çekiyor.
Başıboş hayvanların sokaklardan toplanarak kısırlaştırıldığı ve tedavi edildiği merkezde sağlığına kavuşan hayvanlar tekrar normal yaşamlarına bırakılıyor.


Fethiye'de yerleşik bulunan İngilizlerin destekleriyle kurulan barınak turistlerin ilgisini çekiyor. Fethiye'ye önceki yıllarda gelen İngiliz turistlerin bir kısmı ilk gelişlerinde gezip gördükleri ve yardımda bulundukları barınağı sonraki yıllarda da ziyaret ediyor. Üç yıl önce Fethiye'ye gelen ve bölgeyi çok seven İngiliz vatandaşı Rachel Lem, Türkiye'de bir ev almaya karar verip Üzümlü beldesinde aldığı ev ile bu hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Fethiye'nin tüm güzellikleri gibi bu barınağı da sevdiğini anlatan Lem, "Sokaklarda başıboş dolaşan hayvanların burada kontrolünün yapılarak sağlıklı olduklarından emin olunması güzel. Hayvanları seviyorum ve bunun için burayı gezmeye geliyorum. Biraz farklı görünüyor ama sadece benim gibi birçok İngilizin ilgisini çekiyor bu yer" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 20:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?