20
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Kriz, Fethiye toplu konutlarını da vurdu

Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen ihaleyi kazanan ve 2006 yılı sonunda Fethiye'de kat karşılığı toplu konut inşaatına başlayan Sistem Yapı A.Ş. yetkilisi Alaattin Kılıç, İngiliz Hestiun şirketi tarafından dolandırıldıklarını iddia etti.
Kılıç, şirket ile yüzde 15 komisyon ile 70 ev satılması konusunda anlaştıkları ancak ofislerini kapatan yetkililere ulaşamadığını söyledi.


2006 yılı sonlarında başlayan Fethiye Toplu Konut Projesi kapsamında kat karşılığı düzenlenen ihaleyi alan Sistem Yapı A.Ş.'nin proje ortağı Alaattin Kılıç, Taşyaka Deliktaş mevkiinde kurulan toplu konutları zamanında bitirdiklerini söyledi. Projenin kendilerine kalan kısmını da proje zamanı içerisinde olan 2008 Aralık ayında bitireceklerini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu: "Biz 2007 yılının Nisan ayında burayı satışa açtık. 2007'nin Nisan ayı ile Aralık ayı içerisinde 21 ev sattık. Aralık ayında
Manchester City takımının resmi sponsoru olan Hestiun şirketi ile sözleşme yaptık. 2008'in içerisinde 190 tane, 2009'un içinde de tüm binaları satmayı taahhüt ettiler. Bizi İngiltere'ye götürdüler. Büyük bir büroları var. Çok büyük bir şirket olduğunu gözlemledik. Biz yüzde 15 komisyon ve 1 milyon euro pazarlama parası isteriz dediler. 1 milyon euroyu peşin alırız, yüzde 15'de sattığımızda alırız dediler. Rakamlar çok yüksek olunca anlaşamadık. O zaman siz 250 bin euro verin, biz 70 ev satalım ondan sonra yeniden görüşelim dediler. Kabul ettik."


Emlak piyasasında yeni oldukları için işi profesyonel kişilere vermek istediklerine değinen Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: "250 bin euro verdik. 'Ocak ayı emlak sektörünün durgun ayıdır, Mart, Nisan fuarlar olur biz fuarları dolaşırız. Mayıs ayından itibaren de hızlı bir satış yaparız. Haziran'ın sonunda da 70 eviniz satılır' dediler. Aylar geçti. Mayıs'a geldik.Tık yok. Biz kalktık İngiltere'ye gittik adamları yakaladık. 'Kriz var. Elimizden geleni yapacağız merak etmeyin, 70 söz verdik ama Haziran
sonuna kadar 35 satarız' dediler. Neyse bir ay daha bekleyelim dedik. Yapacak bir şey yoktu, fuarlar geçti gitti. Bekledik. Haziran'ın sonu geldi. Adamlar bürolarını kapattılar yok oldular."

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?