27
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Kriz esrarcıları da vurdu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, marketlere sigara ve içki karşılığı esrar satmaya çalışan yedi kişi yakalandı. Yakalanan zanlıların üzerinde 355 gram esrar maddesi çıktı.


Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve Fethiye KOM Grup Amirliği ekipleri tarafından sekiz aydır süren projeli çalışma sonrası liderliğini K.M.'nın yaptığı sokak satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirildi. Piyasaya küçük paketler halinde esrar sattığı ileri sürülen zanlılara yönelik operasyonda yedi kişi gözaltına alındı. Operasyonda, suç örgütü elebaşısı K.M. (29) ile A.D. (32), A.Ç. (45), A.Y. (29), Y.T. (25), E.K. (29) ve N.A. (39) isimli zanlılar yakalandı.


Zanlıların üzerlerinde yapılan aramalarda 5 ya da 10 gram halinde satışa hazır hale getirilmiş 355 gram esrar maddesi ele geçirildi.


KRİZ MAĞDURUYUZ
Yakalanan zanlılar ifadelerinde, küresel ekonomik kriz nedeniyle satış yapamadıklarını ileri sürdü. Zanlılardan bir çoğunun daha önce de aynı suçtan hapis yattığı, bazılarının da hapisten bir hafta önce çıktığı açıklandı. Geçen yıllarda kiloyla uyuşturucu ticareti yaparken yakalanan değişik suç örgütlerinden sonra son operasyonda yakalanan yedi zanlının üzerinden sadece 355 gram esrar maddesi çıktı.


SİGARA KARŞILIĞI ESRAR
Fethiye'de, sekiz ay polis takibinde bulunan ve Fidan operasyonuyla yakalanan zanlıların ellerindeki küçük paketler halinde hazırlanmış esrar paketlerini satamayınca marketlerde satmaya çalıştıkları ortaya çıktı. Zanlılar, küçük paketler içinde hazırlanmış esrar maddelerini sigara ve içki karşılığı satmaya çalışırlarken yakalandı. Yakalanan yedi zanlı, örgütlü olarak uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan adli makamlara sevk edildi.
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 13:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?