29
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Kriz hayvanları da vurdu

Fethiye Belediyesi’ne ait hayvan barınağı, ekonomik kriz nedeniyle sahiplerinin bakamadığı cins köpeklerle doldu. Barınak yetkilileri vatandaşlardan yardım isteyerek “Evinizde bakmak için köpek alacaksanız, bize gelin aynı cins hayvanı bedava verelim” dediler.


Son aylarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle tedirginlik yaşayan vatandaşlar, evlerinde besledikleri cins köpeklerini hayvan barınağına terketmeye başladılar. Önceki aylarda yine sahipleri tarafından sokağa terk edilen köpek ve kedileri toplayarak onlara bakan Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı, son bir ayda oldukça yoğun günler yaşıyor. Sıra dışı bu yoğunluğun nedeni ise ekonomik kriz nedeniyle sahipleri tarafından sokağa terk edilen cins hayvanlar. Pet-Shoplarda satılan her türlü köpek cinsinin bulunur hale geldiği köpek barınağına son olarak labrador cinsi beş yavru köpek bırakıldı.


Fethiye Hayvan Dostları Derneği’ni kızdıran bu gelişmenin ardından bir açıklama yapan Dernek Başkanı Perihan Agnelli, vatandaşları bakamayacakları hayvanı almamaları konusunda uyararak, köpeklerinde birer canlı olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi. Hayvan barınağındaki cins köpekleri de yanına alarak bir açıklama yapan Perihan Agnelli, “Vatandaşlar satıl aldıkları köpeklerini bir yavru almak için doğurtuyorlar. Doğum sonrası çok sayıda yavru olduğu zaman ise bu yavruları ya sokağa bırakıyorlar ya da bize getiriyorlar. Köpekleri doğum yaptırmadan önce bize gelirlerse gerekli bilgilendirmeyi yaparız. Ancak evlerinde besledikleri köpekleri bu şekilde vicdansızca sokağa atmaları büyük bir ayıp ve ihanettir. Bizim derneğin kuruluş amacı sokak köpeklerinin kısırlaştırılması ve gerekli olanlara bakılması. İnsanlarsa kendi keyiflerine göre bakmaktan sıkıldıkları hayvanları buraya getiriyorlar. Hayvan alırken düşünülmeli ve insanlar sorumluluğunu alamayacağı canlıyı evine getirmemelidir. Yasalarda hayvan sahiplerine önemli sorumluluklar yüklüyor. Yasalar gereği hayvanlarıyla ilgilenmeyenler yada kötü muamele edenlere 150 ile 300 YTL arası para cezası verilebiliyor” dedi.


Barınakta bulunan hayvan nüfusu son aylarda eklenen cins hayvanlarla birlikte kapasitesinin üzerine çıkmış durumda ve barınak yetkilileri şimdi kara kara ne yapacaklarını düşünüyorlar

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 18:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?