19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Küçük Simge, göz yaşları arasında toprağa verildi

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde bir otomobilin çarptığı 9 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Simge Döndereci, hastanede hayatını kaybetti. Simge Döndereci düzenlenen törenle defnedilirken, küçük kıza çarpan avukat tutuklanarak cezaevine konuldu.

Muğla’da okul çıkışı evine dönerken avukat Muzaffer Sezgin’in kullandığı 48 F 1997 plakalı otomobilin çarpması sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede bugün hayatını kaybeden 9 yaşındaki ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Simge Döndereci, Karagedik Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunoğlu, Şube Müdürleri Tacettin Aldemir ve Akif Usta ile Simge Dönderedi’nin arkadaşları katıldı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunoğlu, Simge Döndereci’nin sınıf arkadaşlarını teselli edip, "Trafik kazaları can almaya devam ediyor. Karşıdan karşıya geçerken, yol kenarında yürürken dikkatli olmak zorundayız. Yolda acele etmeden, koşmadan, sağa sola iyi bakarak geçmeliyiz. Üzüntümüz oldukça büyük. Simge arkadaşınızı kalbinizde yaşatacaksınız" dedi.

3 çocuğundan ortancasını feci kazada kaybeden acılı baba Servet Döndereci, "Bu yol yapılmadığı müddetçe başka Simge’ler de ölecek. Ben başka Simge’ler ölmesin istiyorum. Belediye bu yolun genişletilmesini yapabilir. Çevresindeki tarlalara bir şey ektirmiyorlar. Bari yolu genişletsinler. 3 gün sonra çocuğumun doğum günü vardı. Genelde okula kendim getirir götürürdüm. Dün de getirmek için giderken araba çarptığı haberi geldi. Ne olur başka Simge’ler ölmesin ve bu okul yapılsın. Ayrıca okul giriş ve çıkışlarında polis tedbir almalıdır. Alınmazsa bu kazalar önlenemez" diye konuştu.

Karagedik İlköğretim Okulu Müdürü Neşet Gavcar ise, "Genelde Simge’yi babası getirip götürürdü, arkadaşları ile karşıdan karşıya geçerken yolun kenarına geldiğinde elinden bir şey düşürmüş. Onu almaya çalışırken feci kaza meydana gelmiş. Bana arkadaşları öyle anlattı" dedi. "3 Aralık Cuma günü doğum gününü kutlayacakmış. Arkadaşlarını davet etmiş" diyen okul müdürü Neşet Gavcar, "Hatta ablası dün hediyesini almış, ablası da 6. sınıfta okuyor" diye konuştu.

Bu arada, Simge Döndereci’ye çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen avukat Muzaffer Sezgin, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Sezgin’in çok üzgün olduğu öğrenildi.

MUĞLA (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 11:22:35
Güncelleme :2 Aralık 2004 Perşembe 17:02:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?