24
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

Kültür turizmi keçilere kaldı

KÜLTÜR TURİZMİ KEÇİLERE KALDI

Fethiye’de her fırsatta ilçe protokolü tarafından dile getirilen kültür turizmi bir türlü istenilen seviyeye ulaşamayınca, sezon dışı aylarda tarihi yerler ve yapılar otlayan hayvanlara kaldı.

Denizi ve doğası kadar tarihi geçmişiyle de Ege’de adından söz ettiren Fethiye, turizmde bir türlü istediği başarıyı ve ziyaretçi sayısını yakalayamıyor. Özellikle turizmin 12 aya yayılması ve kültür turizminin yaygınlaştırılması konusunda sık sık toplantılar yapılsa da bu konuda pek de ilerleme kaydedilebilmiş değil. Likya döneminden kalma dünyaca ünlü kaya mezarlarıyla kültür turizminin önemli bir yerinde olması beklenen Fethiye’de yılda sadece 6 ay turizm yapılıyor. Arda kalan dönemlerde ise binlerce yıllık ihtişamıyla ziyaretçi bekleyen kaya mezarların tek ziyaretçileri otlayan keçiler oluyor.

Baharın ilk günlerini eşsiz güzellikteki kaya mezarların etrafında otlayarak karşılayan keçilerin keyfi yerinde yerin de olmasına da, turizmin 12 aya yayılamadığı kültür turizminin istenilen seviyeye getirilemediği Fethiye’de işsiz gençler aynı keyfi paylaşmıyorlar. Deniz, kum ve güneşle adını duyuran, bu özelliğiyle turist çeken Fethiye turizmde çeşitlilik denilince sınıfta kalıyor.

KÜLTÜR TURİZMİ KEÇİLERE KALDI
KÜLTÜR TURİZMİ KEÇİLERE KALDI
KÜLTÜR TURİZMİ KEÇİLERE KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 15:34:02
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 17:33:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?