17
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

KURTLAR VADİSİ BİZİ MAFYA YAPTI

Otele kapalı kadınlar
'Kadın ticareti'nde üs olarak kendilerine bir oteli seçmişlerdi. Yabancı ülkelerden getirdikleri kadınları, bu otelde topluyorlardı. Kendilerine Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelmiş olan Sevda Akdeniz adlı bir kadın yardım ediyordu. Polis 'Hurdacılar'ın, Türkiye'ye bakıcılık veya farklı işlerde çalışmak için gelen kadınları otel odalarına kapatıp dövdüğünü ve fuhuşa zorladığını tespit etmişti. Açığa alınmış bir polisi de bu kadınlar için sahte vize yapması için görevlendirdiler.
Çek-senet tahsilatları da yapıyorlardı. Fethiyeli bir çiftçinin senedindeki rakamla oynayıp çok daha fazla para tahsil etmeye çalışıyorlardı. Başka bir esnaf da borcunu ödemediği için sürekli çetenin tehditleri altındaydı. Seyyar satıcılar bile hedeflerindeydi.
İstediklerine tezgâh açtırmıyorlardı. Mafya dizilerinden gördükleri her hareketlerine yansıyordu. Hakan Biçer, gazinolarda assoliste aynı şarkıyı altı yedi kez söyletiyor, itiraz eden müşterileri dövüyorlardı. Lokantalarda hesap ödemiyor, para isteyenleri dükkânları dağıtmakla tehdit ediyorlardı. Ama esnaf şikâyetçi olmaktan korkuyordu. Sokaklarda cep telefonundan talimatlar yağdırarak geziyorlardı. Zanlılardan 29 yaşındaki oto tamircisi Levent Pallavuş ifadesinde, çeteye nasıl katıldığını şöyle anlatmıştı:
"İlçede en büyük kabadayıların Hakan ile Gökhan Biçer olduğunu biliyordum. Ben bu sırada yerli mafya dizilerinin etkisinde kaldım. 'Kurtlar Vadisi' hoşuma gidiyordu. Birkaç kadeh içip, bir de diziyi izleyince kendimi Fethiye'nin kralı gibi hissediyordum."

14 üyesi tutuklandı
Bir otomobil ve işyerinin kurşunlanmasının ardından çeteyi takip eden polis, operasyon başlattı. Aynı anda 11 yere baskın yapıldı, 17 kişi gözaltına alındı. 14'ü, 'Çıkar amaçlı organize suç örgütü oluşturmak, çek-senet tahsil etmek, ettirmek, ölümle tehdit, ruhsatsız silah bulundurmak, çalışma hürriyetini tehdit, insan kaçakçılığı ve haraç toplamak'tan İzmir DGM'de tutuklandı.



'Çete mağduru bize başvursun'
Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, kentte tespit edilen çetelerin tamamının çökertildiğini belirterek, şunları söyledi:
"Emniyet ve jandarma teşkilatımız organize suç örgütlerine karşı çalışmalarını sürdürüyor. Emniyet'in Marmaris ve Fethiye'de, jandarmanın da Bodrum ve Milas'ta yaptıkları operasyonlar bu çalışmalara örnektir. Şu ana kadar tespit edilen organize suç örgütlerinin tamamını çökerttik. Takip ettiğimiz bazı suç örgütleriyle ilgili çalışmalar ise devam ediyor. Muğla güvenli bir ildir. Herkes huzur içinde gelip tatilini geçirebilir. Eğer sıkıntı hisseden kişi ya da kurum varsa hiç çekinmeden bize tespitlerini aktarsın. Bize ulaşan her bilgi en ince ayrıntısına kadar değerlendiriliyor."
Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Soner Dülger de şöyle dedi:
"Türkiye'deki organize suç örgütlerinin temel kuruluş şekli daha çok 'hemşericilik' ve 'akrabalığa' dayanır. Fethiye ve Marmaris'teki operasyonlar dışında özellikle organize suç örgütlerine yönelik değişik ilçelerde çalışmalarımız, geçmişe yönelik olarak da devam ediyor. Operasyonlardan sonra vatandaş devlet gücünün bunların üzerinde olduğunu görünce, daha cesurca davranıp, bize müracaat etmeye, bilgi vermeye başladı."

editör mert ünal mertcan099@hotmail.com
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2004 Çarşamba 11:13:23
Güncelleme :20 Temmuz 2004 Salı 15:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?