29
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Libyalı yaralılar tedavi altına alındı

LİBYA'DAN GELEN YARALILAR

Libya'da, iç savaşta yaralanan ve askeri uçakla Dalaman'a getirilen yaralılardan 3'ü Fethiye'de tedavi altına alındı. Libya'da yaşanan iç savaşta yaralanan 1'i çocuk 9 kişi askeri kargo uçağıyla gece saat 23.45'te Dalaman Askeri Havaalanına getirildi. Libya'nın Bingazi kentinden havalanan uçaktaki yaralılara 3 doktorun refakat ettiği belirtildi.

Libya'daki tıbbi malzeme sıkıntısı nedeniyle tedavileri için Türkiye'ye getirilen yaralılara ilk müdahale havaalanında hazır bekletilen 60 kişilik sağlık personeli tarafından yapıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından bomba patlaması sonucu ayaklarından yaralanan Elghamari Saleh (29), Houssein Awad Herb Masgud (27) ve Hamis İbrahim Hamis (24) ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesine getirildi. Hazır bekletilen hastane personeli tarafından ilk müdahalesi yapılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Birol Durukan, "Libya'dan askeri uçakla Dalaman'a gelen hastalardan 3'ü hastanemize getirildi. Bir tanesinin sol bacağında 10-15 gün önce meydana gelen damar yaralanması, bir diğer yaralı ise yine sol bacağında şarapnel çarpması sonucu yaralanma var. Son yaralı ise dahiliye problemi nedeniyle hastaneye getirildi. Gerekli müdahale yapılıyor bir sıkıntı yok" dedi.

LİBYA'DAN GELEN YARALILAR
LİBYA'DAN GELEN YARALILAR
LİBYA'DAN GELEN YARALILAR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2011 Salı 09:22:03
Güncelleme :5 Nisan 2011 Salı 23:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?