16
Mayıs
2024
Perşembe
FETHİYE - MUĞLA

Liseli öğrenciler uyuşturucu satıyorlar

Muğla'da uyuşturucu kaçakçılarına yönelik düzenlenen "Sarmaşık Operasyonu"nda gözaltına alınan sanıklar arasında lise öğrencileri de var.Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde önceki gün jandarma tarafından 34 ayrı noktaya eş zamanlı düzenlenen uyuşturucu baskınında gözaltına alınan 30'u aşkın zanlıdan 26'sı adliyeye sevk edildi. ‘Sarmaşık’ adı verilen operasyonu kapsamında, bazı lise öğrencileri de hakim karşısına çıkacak. 

Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı’nın bir süredir yürüttüğü istihbarat çalışmalarının ardından geçen 16 Mayıs'ta operasyon başlatılmıştı. Operasyon kapsamında Fethiye merkez mahalleleri ile Çamköy, Ölüdeniz ve Kemer beldelerinde 30'u aşkın kişi gözaltına alındı. 

Uyuşturucu imal ederek kullanıp satmak, okullarda öğrencileri uyuşturucuya alıştırmak ve satmak, şantaj yapmak, adam öldürmek, cinayete karışmak, tehdit, haraç almak ve uyuşturucu kullanmak için yer temin etmek suçlarına karıştıkları iddia edilen zanlıların sorguları tamamlandı. 

Fethiye Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen ikisi kadın 26 zanlı adliyeye sevk edildi. İkisinin isimleri öğrenilemeyen zanlılardan 24'ü şöyle: Y.Y., S.G., A.A., F.K., H.S., Ş.Ş., R.Y., H.Ç., S.G., N.K., A.Ö., A.G., H.G., F.G., İ.S., A.E., N.S., F.Y., H.A., Y.B., A.K., G.H., M.H., A.K. 150'ye yakın jandarmanın katıldığı gizlilik içinde yürütülen Sarmaşık Operasyonu kapsamında, 2 ayrı gazinoya da şok baskın yapılmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2007 Cumartesi 09:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?