19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Memurların uyarı grevi 25 Kasım'da

EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZ MALİ SEKRETERİ GÜLTEKİN FETHİYE'DE

Eğitim-Sen Genel Merkez Mali Sekreteri Saim Gültekin, "eğitim ve bilim emekçilerinin ekonomik sorunları çıkmaza girdi" dedi.

Eğitim-Sen Genel Merkez Mali Sekreteri Saim Gültekin, Muğla Şube Başkanı Cahit Yakın ile birlikte Eğitim-Sen Fethiye Temsilciliğini ziyaret ederek 25 Kasım'daki grev konusunda üyelere bilgi verdi. Fethiye'de sendika üyelerine grev konusunda bilgilendirme yapan Saim Gültekin daha sonra gazetecilere bir açıklama yaptı. Grev kapsamında sendika üyelerinin 25 Kasım günü işyerlerine gideceğini fakat çalışmayacaklarını anlatan Gültekin, şöyle konuştu: "Grev, hastane, okul ve diğer kamu kurumlarını kapsıyor. Bu etkinlik kapsamında sadece sağlık kurumlarının acil birimlerinde görev alan kişiler iş başında olacak."

Saim Gültekin, yaptığı açıklamada grev nedenini 3 başlık altında toplayabileceklerini belirterek şunları söyledi: "Birincisi eğitim ve bilim emekçilerinin ekonomik sorunları çıkmaza girdi. Ekonomik hayat her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Dünya genelindeki meslektaşlarımızla aynı işi yapmamıza rağmen çözülmemiş birçok sorunumuz mevcut. Bir başka konuda vergi adaletsizliği. Biz maaşlarımızı almadan yüzde 15 gelir vergisi yatıran bir kesimiz. Sağlık ve eğitim hakkının paralı hale getirilmesi karşısında bir tutum geliştirdik. Bu tutumun ısrarlı olarak sürdürülmesinden yanayız. Grevin temel gerekçelerinden biri budur."

Temel kamu hizmeti olan eğitim ve sağlığın piyasaya açıldığı bir süreç yaşadıklarını anlatan Saim Gültekin, sözlerine şöyle devam etti: "UNESCO, Çocuk Hakları Sözleşmelerine baktığımız zaman eğitim hakkı başta olmak üzere bir insan hakkının ihlal edildiği görülmektedir. Bu sürecin aşılması ve ilgili hizmetlerin yaygın kamu hizmeti olarak verilmesi için 25 Kasım 2009 tarihinde greve gidiyoruz. Kamu emekçilerinin toplu sözleşme hakkı olduğu halde hükümet tarafından bu hakkımız yok sayılmıştır. Bu bir uyarı grevidir."

EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZ MALİ SEKRETERİ GÜLTEKİN FETHİYE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 16:24:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 23:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?