18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Muğla: Fethiye'de düzenlenen Serbest Dalış Şampiyonası tamamlandı

Şampiyonada takımlar sıralamasında bayanlar kategorisinde birinciliği 312 puanla Çanakkale Can Kurtarma Kulübü, erkekler kategorisinde ise 287 puanla Çanakkale Su Altı Sporları Kulübü kazandı. Şampiyon takımlara kupalarını Su Altı Federasyonu Başkanı Harun Sevinç verdi.
Küp APNEA Bireysel bayan sıralamasında 95.5 metrede dünya rekoru kıran Derya Can ve erkekler sıralamasında 105 metre tüpsüz dalarak dünya rekoru kıran Cenk Devrim Ulusoy’un ödülleri de Harun Sevinç tarafından verildi.


Dinamik APNEA Bireysel Bayanlar ve Erkekler sıralamasında ise, kombine bayanlar ve erkekler sıralamasında birinciliği Derya Can ve Cenk Devrim Ulusoy kazandı.


Ödül töreninde, Hırvatistan’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’na katılacak Türk Milli Takım aday kadrosu da açıklandı. Bayanlarda Derya Can, Özden Duymaz, Belma Tekin Alp, Erkeklerde ise Cenk Devrim Ulusoy, Levent Ucuzal, Sertan Aydın, milli takım kadrosuna çağrıldı.


Su Altı Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmelerinin 4 gündür Fethiye’de deniz ve havuz platformunda yapıldığını belirten Türkiye Su Altı Sporları Can Kurtarma Su Kayağı ve Paletli Yüzme Federasyonu Başkanı Harun Sevinç, "Bu müsabakalarda; sporcuların sağlığı ve güvencesi, spor disiplini, ahlakı ve motivasyonu sporun kitlelere yayılması esas alınmıştır. Kırılan rekorlar bizi çok mutlu etti" dedi.

iha-muğla
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 11:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?