20
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Muğla: Serbest Dalış Şampiyonası Fethiye'de başladı

Sualtı Sporları, Cankurtarma, Sukayağı ve Paletli Yüzme Federasyonu’nun 2004 yılı faaliyet programında yer alan, ’Serbest Dalış Türkiye Şampiyonası’ için değişik bölgelerden 30 sporcu yarışmaya katıldı.

Fethiye Akvaryum Koyu’nda yarışmanın ilk gününde sporcular tüpsüz 15 metreden plaka çıkarma kategorisinde mücadele etti. Şampiyonaya Ankara ODTÜ bayan ve erkek takımları, İstanbul Büyük Mavi Erkek Takımı, Aydın Söke Belediyespor erkek takımı, Çanakkale Cankurtarma Kulübü bayan ve erkek takımları, Çanakkale Su altı Kulübü bayan ve erkek takımları, Çanakkale Profesyonel Balıkadamlar Kulübü bayan ve erkek takımları, Bursa Alternatif Sporlar Kulübü erkek takımı, Ankara Kurt Yüzme İhtisas bayan takımı, İstanbul Balıkadamlar Kulübü bayan takımı ile Ankara Gazi Üniversitesi erkek takımı katıldı.
Büyük Akvaryum Koyu’nda başlayan dalışlar sırasında, 12-19 Eylül 2004 tarihleri arasında Hırvatistan’da yapılacak CMAS Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’na katılacak milli takım seçmeleri de yapılacak. Yarışmalarda, ilk iki gün Büyük Akvaryum Koyu’nda yapılacak dalışların ardından sporcular havuzlarda serbest dalış kategorisinde yarışacak.


Yarışmalar ile ilgili bir açıklama yapan Sualtısporları, Cankurtarma, Sukayağı ve Paletli Yüzme Fedarasyonu Başkanı Harun Sevinç, "Federasyonumuzun 2004 yılı faaliyet programında yer alan, serbest dalış Türkiye Şampiyonası Milli Takım seçmeleri çerçevesinde 4 gün süreyle Fethiye’de yapılacaktır. Bu müsabakaların amacı Dünya Su Altı Serbest Dalış Şampiyonası’na katılacak olan takımın seçilmesidir. Bu yarışma Hırvatistan’da yapılacaktır. Türkiye’den bu yarışmaların sonucunda 3 kız 3 erkek 2 antrenör ve bir kafile başkanı olarak 9 kişi katılacaktır. Buradaki hedefimiz buradan çıkan milli takımın Hırvatistan’da Dünya Şampiyonası’nda ilk üçe girmesi olacaktır. Sporcularımız buna hazırdır. Daha önceki dünya şampiyonalarında bunun işaretlerini vermiştik. Buradaki yarışmalarda öncelik olarak can güvenliği ele alınmaktadır. Daha derine inmeden kare şeklinde dolaşarak derecelerini belirlemektedirler. En son olarak havuzda nefes tutma yarışmalarından sonra milli takım seçilecektir" şeklinde konuştu.

iha-muğla
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2004 Cuma 11:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?