22
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Muğla'da 58'inci okul protokolü

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından ilçede bin öğrencinin öğrenim görebileceği Mesleki Eğitim Merkezi'nin protokolü yapıldı. Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde yapılacak olan eğitim merkezi, 12 derslikten oluşacak. 

Mesleki Eğitim Merkezi protokolü, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Eşref Soydemir ve Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu arasında gerçekleştirildi. Protokol töreninde konuşan Vali Lütfi Yiğenoğlu, eğitime katkının artarak devam ettiğini belirterek, “Fethiyemizde açılacak olan Mesleki Eğitim Merkezi, yöredeki esnafın kalifiye eleman ihtiyacını da karşılayacak. Okul toplumun mutluluğunu arttıracak ve eğitimde kaliteyi yükseltecek. Esnafın yanında turizme de kaliteli hizmet vererek ivme kazandıracağını umut ediyorum. Bu yaptığımız protokol Muğla il genelinde 58. protokol. 
Eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde Türkiye genelinde önemli bir yere sahibiz” dedi. 

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Eşref Soydemir ise mevcut Mesleki Eğitim Merkezi'nin yetersiz olduğunu belirterek, “Odamıza ait Mesleki Eğitim Merkezi esnafımızın katkıları ile gerçekleştirilecek. Mesleki eğitim merkezi esnafımızın ve sanatkarlarımızın gelişmesi için çok önemli. Merkezde pratik ve eğitim birleştirilerek hizmet verilecek. Mevcut eğitim merkezi 6 derslikli ve 772 öğrenci kapasiteli idi. Bu rakam 12 dersliğe ve yaklaşık bin öğrenciyi eğitim verecek seviyeye yükseltildi” diye konuştu. 

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından bin 800 metre kapalı alana yapılacak okul, 12 derslikten oluşacak. Okulun yaklaşık maliyetinin ise 1 milyon YTL olduğu belirtildi. 

Muğla genelinde bu güne kadar imzalanan 58 protokolün 32'si tamamlandı. Eğitime yüzde 100 Destek kampanyası çerçevesinde toplam 701 derslik, 2 kapalı spor salonu, bir konferans salonu ve üç lojman inşaatının toplam bedelinin 53 milyon 300 bin YTL olduğu belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 16:34:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?