29
Mayıs
2024
Çarşamba
FETHİYE - MUĞLA

Öğrenciler 'Acil kan arıyor'

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan özel bir ilköğretim okulu 15’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle “Acil Kan Aranıyor” adı altında bir kampanya başlattı. Kampanya çerçevesinde Kızılay tarafından okul içerisine kurulan sedyelerde ilk kanı da İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin verdi.


Muğla’nın Fethiye İlçesinde faaliyet gösteren özel bir ilköğretim okulu, Kızılay’ın “1 milyon iyi insan aranıyor” adlı kan bağışı projesine destek vermek amacıyla “Acil Kan Aranıyor” kampanyası başlattı. Kızılay Denizli Şubesi ile birlikte gerçekleştirilen kampanyada okul içerisine kurulan sedyelerde gönüllülerden kan alındı.
Öğrenci velilerinin kan bağışına destek vermelerini sağlamak amacıyla başlatılan kampanyada ilk kanı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ve şube müdürleri verdi. Projeyle ilgili bilgi veren Okul Müdürü Abdulmunis Hüsmen, amaçların insanlara kan verme alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyledi. Kızılay’ın ‘1 milyon iyi insan aranıyor’ kampanyasına kendilerinin de bu kampanya ile destek verdiklerini ifade eden Abdulmunis Hüsmen, “Özel Şehit Fethibey İlköğretim Okulumuzun kuruluşunun 15’nci yıl dönümü anısına yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyoruz. Kızılay Denizli Şubesi işbirliği ile gün boyu öğrenci velilerimiz ve vatandaşlarımızdan kan bağışı kabul ettik. Kampanyamıza ilçe milli eğitim müdür ve şube müdürlerimizin yanı sıra belediye başkanımız da destek veriyor.” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ise eğitim yuvası olan okulların böyle önemli bir konuda kampanya başlatmasının sevindirici olduğunu söyledi

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 18:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?