16
Haziran
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Ölüdeniz'de 17 işçi işten çıkartıldı

Fethiye’nin Ölüdeniz Belediyesi’nde 17 işçinin işten çıkarıldığı açıklandı. İşten çıkarılan işçiler dün akşam geç saatlere kadar belediye önünde bekleyerek sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.

Edinilen bilgiye göre Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi Belediyesi yaz sezonun bitmesiyle birlikte iş gücü ihtiyacının azaldığını belirterek 17 işçiyi işten çıkarttı. Yaşadıkları talihsizliğe tepki gösteren işçiler dün akşam geç saatlere kadar Belediye önünde bekleyerek sorunlarının çözülmesini ve işlerine geri alınmak istediklerini söylediler. Gazetecilere konuşmak istemeyen ve görüntü alınmasını istemeyen işçiler, sorunları çözülmezse yaşadıklarını kamuoyuyla paylaşacaklarını açıkladılar.

“MESAİ BİTTİ”

Konuyla ilgili bilgi almak ve haber yapmak için Ölüdeniz Belediye Başkanı’nı makamında ziyaret eden gazeteciler “Mesai bitti, açıklama yapamam bu saatte” cevabıyla karşılaştılar.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ölüdeniz Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Öner ise 10 işçinin tamamen, 7 işçinin de geçici olarak işten çıkarıldığını söyledi. Öner “Belediyemizin işçi çıkardığı doğru. Fakat 19 kişi çıkarılmadı. 10 işçi tamamen, 7 işçi de geçici olarak çıkarıldı. Bu arkadaşlarımız daha sonra görevlerine geri dönecekler. İşçi çıkarmamızın nedeni devam eden ekonomik kriz ve kış mevsiminin gelmiş olması. Kış sezonunda birçok belediye, bu sistemi uygulamaktadır” dedi.

İŞÇİLER TEPKİ GÖSTERİ

İşçiler mesai çıkışı amirlerinden aldığı bu haber nedeniyle büyük üzüntü yaşarken Belediye’nin internet sitesinde yeni memur alım ilanları olmasına tepki gösterdiler.

Memur alımları konusuna da değinen Başkan Vekili Mehmet Emin Öner ise, “Memur alım ilanları yaklaşık 2,5 aydır sitemizde yer alıyor. Belediyemizin yapısı gereği bünyesinde 32 memur çalıştırması gerekiyor. Bu konunun işçi çıkarılması ile uzaktan, yakından ilgisi yoktur. Memur alımı için ya belirtilen özelliklerde memurlar veya Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’den 70 puan ve üzeri alan adayların başvurusu gerekiyor” diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 15:06:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?