20
Mayıs
2024
Pazertesi
FETHİYE - MUĞLA

Ölüdeniz'de hazırlık!

Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi’nde bu yıl dokuzuncusu yapılacak olan “Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları’nın” 15-19 Ekim tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. 

Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları hazırlıkları ilgili bilgiler veren Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ve organizasyon komitesi Ocak ayından bu yana hava oyunlarının çalışmalarını sürdürdüklerini ve çalışmalarda son aşamaya gelindiğini açıkladılar. Bu yıl 15-19 Ekim’de yapılacağı açıklanan Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları’nın turizm sezonunu uzatması amaçlanıyor. 

Etkinlik programını açıklayan Ölüdeniz Hava Oyunları Organizatörü Kadri Tuğlu, “Bu yıl hava oyunlarımızın dokuzuncusunu gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız Ocak ayından bu yana yoğun olarak devam ediyor. Her sene planladığımız gibi organizasyon tarihini Ekim ayının ikinci yarısı olarak belirledik bu da 15-19 Ekim tarihleri arasını kapsıyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu tarihin iki önemi var. Bir tanesi Ölüdeniz’in turistik sezonunu diğer beldelere göre daha avantajlı hale getirmek ve artık bunda hiç kimsenin şüphesi kalmadı. İkinci önemi ise Ekim ayında dünyada bu sporun takviminde boş bir ay olması. Bu durumun sebebi de Ekim ayı Avrupa’daki yükseltilerde buzulların, soğukların, eksi havaların başladığı bir tarih. Böylelikle Ölüdeniz ve Babadağ daha önemli bir hale geliyor. O zamanlarda hava sıcaklığı buralarda 25 derece oluyor. 9. Ölüdeniz Hava Oyunları’na girmeden önce şunu gururla söyleyebilirim ki sektörde dünyada ikinci olarak anılan bir yer haline geldik. Hava oyunlarımız, Fransa’da yapılan organizasyondan sonra, yer ve hava şovlarını içeren organizasyonlar içinde ikinci sıradadır. Babadağ yönetiminin birliğe geçmesinden dolayı olumlu bir hava var. Giriş fiyatlarının düşük olması artık kar amaçlı değil de daha sportif uygulamalar amaçlanmasının pozitif etkilerini görebiliyoruz. Eylül ve Ekim ayında 2004 yılında yakaladığımız atlayış potansiyelini tekrar yakalayacağız. Ekim sonuna kadar 5 binin üzerinde sporcunun gelmesini bekliyoruz” dedi. 

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ise “15-19 Ekim tarihlerinde hava oyunlarımızın dokuzuncusu gerçekleştirilecek. Bunun hazırlıkları hızla devam ediyor. 2008 yılında da Ölüdeniz yamaç paraşütünde çok başarılı. Babadağ’ı artık Kaymakamımız başkanlığındaki birlik kontrol ediyor. Böylelikle dünyanın her yerinde yamaç paraşütü ile uğraşan sporcular rahatlamış oldu. İlerleyen günlerde kurulan alt yapı birliği yolumuzu ve pistlerimizi yaparsa atlayışlar daha da güzel hale gelir. Bu zamana kadar hep konuştuk fakat alt yapı konusunda başarılı olamadık. Alt yapının bir an önce yapılması gerekiyor biz bunu sürekli bakanlığa ve valiliğe iletiyoruz. Mevcut durumdan gerçekten mutlu değiliz. Ölüdeniz’deki otelciler hava oyunları sayesinde sezon sonunu dolu geçirecekler” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 20:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?