24
Mayıs
2024
Cuma
FETHİYE - MUĞLA

Ölüdeniz'de renkli şovlar devam ediyor

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi’nde düzenlenen 2. Ölüdeniz Festivali, ilginç gösterilerle sürüyor.

Renkli gösterilere sahne olan festival kapsamında gökyüzünde sihirbazlık yapan illüzyonist İlkay Çiğdem, "Geçen yıl denemesini yaptık ama bu sene daha keyifli oldu. Güzel bir hava vardı. Yukarıda çok güzel şovlar yaptık. Dr. Orhan Kural’la görüştüm, ’rekorlar kitabına adınızı yazdırırız’ dedi" şeklinde konuştu.

İkinci kez gökyüzünde gerçek dövme yapan dövme sanatçısı Ahmet İlker Kaya da, "İlk denememizi geçen yıl 23 dakikada yapmıştık, bu yıl 7 dakikada başardık. Önümüzdeki yıl 3 dakikaya indirmeye çalışacağız. Biraz sallantı vardı ama havada da bu kadar oluyor. 17 yıldır bu işi yapıyorum, festival için elimizden geleni yaptık ayrıca elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Biz, Ağustos’un son haftasında, 1. Ölüdeniz Motosiklet Şenlikleri’ni planlamayı düşünüyoruz, o zaman da motosikletle atlama gösterimiz olacak, bu da dünyada ilk kez olacak. Ölüdeniz adına bunu da başarmak için buradayız" dedi.

Gökyüzündeki şenliklerin ardından Ölüdeniz pazar yerine yürüyüş düzenlenirken, yürüyüşe, ilçe yöneticilerin yanı sıra Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün de katıldı.

Etkinliklerde, Türk Yörükler Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, sahnede, Aşık Ahmet Teke, Mustafa Çaylı, ve Nadi Kiriş’i ağırlayarak, hayvan sesi taklitleriyle seyircileri kahkahaya boğdu. Düzenlenen en güzel keçi yarışmasında ise 3 karış 4 parmak boynuzuyla birinci olan keçinin sahibine 1 milyar lira para ödülü verildi.

Eğlenceli geçen yarışmanın ardından halk oyunları gösterisi ve Tolga Çandar’ın türküleri ve plajda sinema gösterimi gerçekleştirildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2005 Cuma 10:41:49
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 12:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?