19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Para bulunamazsa Elif ölecek

PARA BULUNAMAZSA DÖRT YAŞINDAKİ ELİF ÖLECEK

Fethiye'de yaşayan dört yaşındaki Elif, karnında çıkan kötü huylu ur nedeniyle ölümle burun buruna yaşıyor. Hamallık yaparak yaşamını sürdüren baba Satılmış Gül, eğer kızını ameliyat ettirecek para bulamazsa, Elif hayatını kaybedecek.

Fethiye'nin Esenköy beldesinde ailesi ile birlikte bir baraka da yaşayan dört yaşındaki Elif Gül, karnında büyüyen kötü huylu ur nedeniyle her geçen gün ölüme daha da yaklaşıyor. Kastamonu'dan Fethiye'ye 3 yıl önce gelen Satılmış Gül ve eşi Gülşen Gül, burada kızın yakalandığı amansız hastalıkla hayatı kabusa döndü. Karnında kötü huylu ur olduğu için Fethiye Devlet Hastanesi ve Antalya Akdeniz Üniversitesine kızını götürüp muayene ettiren Satılmış Gül, doktorların "kızını en kısa sürede tek tedavi ve ameliyat yeri olan Ankara Dışkapı Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne götür" dediğini anlattı. Maddi imkansızlıklardan dolayı bir türlü kızını Ankara'ya götüremeyen Satılmış Gül, duyarlı vatandaşlardan yardım istedi.

Kumluova Kınık ve Oba hallerinde hamallık yaparak ailesini geçindiren Satılmış Gül, şöyle konuştu: "Esenköy'de bir barakada ailemle yaşamaktayım. Çocuğum bir senedir hasta. Yeşil kartım var, sağolsunlar Fethiye Devlet Hastanesinde kızıma baktılar fakat yapılan tedavi geçici olmakta, kızım aniden morarıyor ve nefesi kesiliyor. Tedavi için kızımı Antalya Akdeniz Üniversitesi'ne de götürdüm, doktorların hepsi aynı şeyi söyledi, kızımın 6 aylık bir süre ilaç tedavisi olduktan sonra ameliyat olması gerekir dediler. Kızımın karnında bir ur var ve bu ur kötü huylu bir ur. Bu hastalıktan kurtulması için gitmem gereken tek yer Ankara Dışkapı Sami Ulus Çocuk Hastanesi. Bana yardım edin."

DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI

Kimseden bir para istemediğini anlatan Satılmış Gül, sözlerine şöyle devam etti: "kızımı tedavi ettirsinler. Ankara'ya götürecek maddi gücüm ve bana yardım edecek bir yakınım yok, memleketimde bir dikili ağacım yok, kimsemiz yok, sosyal ilişkilere başvurdum, benden bazı evraklar istediler onları verdim, biz seni arayacağız dediler fakat daha kimse aramadı."

Satılmış Gül, oğlunu 11 yaşında kaybettiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Beyninde onunda ur vardı ve maddi imkansızlıklardan dolayı kaybettim, şimdi kızımı kaybetmek istemiyorum, daha önce evlat acısı yaşadım bir daha yaşamak istemiyorum, eşim ve benim acı yaşayacak gücümüz kalmadı."

PARA BULUNAMAZSA DÖRT YAŞINDAKİ ELİF ÖLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 18:10:01
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 09:50:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?