25
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Paramotor pilotları festivale renk kattı

ÖLÜDENİZ HAVA OYUNLARI PARAMOTOR GÖSTERİLERİYLE RENKLENDİ

Fethiye’nin Ölüdeniz Beldesi’nde yapılan 10. Hava Oyunları Festivali’nde şiddetli rüzgar nedeniyle yamaç paraşütü uçuşları yapılamayınca, misafirlere paramotor gösterileri sunuldu.

10. Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali’ne katılan yamaç paraşütü pilotları şiddetli rüzgar nedeniyle sabah saatlerinden bu yana Babadağ’da bulunan pistlerde atlayış yapmak için bekliyorlar. Sabah saatlerinde Babadağ zirvesindeki hızı saatte 45 kilometreyi geçen rüzgar öğle saatlerinde yavaşladı.

Öğle saatlerinde hızı saatte 25 kilometreye kadar düşen rüzgardan yararlanan bazı pilotlar atlayış yapmak için Ölüdeniz’in Belcekız Plajından transfer araçlarına binerek Babadağ’a doğru yola çıktılar. Festivali izlemek için Belcekız Plajına gelen turistleri eğlendirmek ise paramotor pilotlarına düştü.

İran’dan gelerek festivale katılan paramotor pilotu Ali Rıza Asnuashari’nin sunduğu gösteriler ilgiyle izlendi. Belcekız Plajı üzerinde yaptığı akrobasi hareketleriyle alkış alan Asnuashari, güneşlenen turistlerin hemen üzerinde yaptığı alçak uçuşlarla da herkesi heyecanlandırdı. 150 cc’lik benzinli bir motor ve buna bağlı pervaneyle yamaç paraşütünün birleştirilmesi sonucu yapılan paramotor festivale katılanlardan ilgi görüyor.

ÖLÜDENİZ HAVA OYUNLARI PARAMOTOR GÖSTERİLERİYLE RENKLENDİ
ÖLÜDENİZ HAVA OYUNLARI PARAMOTOR GÖSTERİLERİYLE RENKLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 12:54:02
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 13:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?