18
Mayıs
2024
Cumartesi
FETHİYE - MUĞLA

Petshoptan almayın barınaktan alın

CİNS KÖPEKLER FETHİYE BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞINDA SAHİP BEKLİYOR

Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı Kurucusu Perihan Agnelli, sorumsuzca sokağa terk edilen hayvanların sahiplerini sert bir dille eleştirirken; hayvan severlere de, “Pet shoptan hayvan almayın, barınaktaki cins hayvanlardan ücretsiz alın” çağrısında bulundu.

Fethiye’de uzun yıllar sokak hayvanları için mücadele eden Fethiye Belediyesi Hayvan Barınağı Kurucusu Perihan Agnelli, köpeklerini bilinçsizce yavrulamaya terk edip; bu yavruları sokağa bırakanlara ateş püskürdü. Fethiye’de akşam saatlerinde birçok sahipli hayvanın sokağa bırakıldığını ve burada rasgele çiftleşen hayvanların doğurduğu kırma yavruların tekrar sokağa atıldığını belirten Agnelli, “Hayvan sahipleri hayvanlarını ya kısırlaştırsınlar ya da sokağa bırakmasınlar. Gelişi güzel sokağa bırakılan hayvanlar burada yavruluyorlar. Hayvanların yavrularını sokağa ya da barınağa bırakan hayvan sahipleri, bizim bu duruma tepki göstermemiz karşısında ise ‘Köpek bana mı sordu da yavruladı’ cevabını veriyorlar. Köpek bir mal ya eşya değil, bir candır. Herkes bunu bilmeli. Hiç kimse sorumluluğunu alamayacağı hayvanları pet shoplardan almasın. Fethiye sokaklarında çok az sayıda küpeli, sahipsiz hayvan kaldı. Bunun nedeni ise yıllardır yaptığımız kısırlaştırma” dedi.

“Ancak bilinçsiz insanlar, köpeklerini kısırlaştırmıyorlar” diyen Perihan Agnelli, “Gece yarısı sokağa bırakılan sahipli köpekler yavruluyor ve yavrular sokakta kalıyor. İnsanlar hayvanlarını veterinerlerde 200 TL’yi bulan ücretlerle kısırlaştırmak istemiyorlar. Biz burada hayvanları burada ücretsiz kısırlaştırmak istediğimizde de tüm veterinerler bu duruma karşı çıkıyor. Bence hayvanların acı çekmemesi paradan daha önemli. Veterinerlerin hayvan sahiplerinin kısırlaştırma talepleri karşısında ‘Kısırlaştırmayın, ben yavrularını satarım’ dediği yönünde çok ciddi duyumlar alıyoruz. Bu durum da havyaların bir mal olarak kullandığını gösteren korkutucu bir tablo” diye konuştu.

CİNS KÖPEKLER FETHİYE BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞINDA SAHİP BEKLİYOR
CİNS KÖPEKLER FETHİYE BELEDİYESİ HAYVAN BARINAĞINDA SAHİP BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2010 Pazartesi 17:37:03
Güncelleme :12 Ekim 2010 Salı 16:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cenk Tekebaş IP: 94.120.139.xxx Tarih : 21.12.2011 21:36:16

Perihan hanım merhabalar. Yaptığınız iş mükemmel. Kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bana göre hayvanları sevmeyen insanları hiç sevemez. Haksızmıyım? Ben doğma büyüme istanbulluyum. Çok istiyrdum bir köpeğim olsun onunla ilgilenip gezmelere gidip arkadaşolmayı ama maalesef yaşadığım yer buna müsait değildi. Fakat buraya fethiyeye yerleştim ve bir daire aldım günlükbaşında. Ve şu an yerim müsait bahçem var artık bu hayalimi gerçekleştirebilirim. Ben golden hastasıyım bayılıyorum onlara. Buradaki birçok kişi gördümki hepsi bu tür cins hayvanları ticari amaçla besliyor. Benim böylebir düşüncem yok. Gelip görmeyiçok isterim barınağı fakat şu ankiişimden dolayı pek birtarafa gidemiyorum. Sizden ricam acaba yavru bulabilirmiyim barınağımızda mevcutsa ben talibim birine bakmaya. Teşekkür ederim. Saygılar...