19
Mayıs
2024
Pazar
FETHİYE - MUĞLA

Polis gazete binasını bastı

TÜRK BİRLİĞİ HAREKETİ GAZETESİ VE KARDEŞ ÜLKELER DERNEĞİNE POLİS BASKINI

Türk Birliği Hareketi Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yapan ve Türk İslam Birliği Kardeşliği oluşumu Başkanı İsmail K.'ya ait ev ve pansiyon ile gazete ve derneğe ait yerlere polis baskın düzenledi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında bugün sabah Türk Birliği Hareketi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda Kardeş Ülkeler Derneği Başkanı İsmail K.'nın ev ve işyerine baskın düzenlendi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile Ankara'da dernek ve gazeteye ait adresler ile Fethiye'de İsmail K.'nın işlettiği pansiyona ve evine baskın yapıldı. Sabah saat 06.00 sıralarında özel harekat polisleri tarafından gerçekleştirilen baskında İsmail K.'nın bilgisayar ve telefonlarına el konuldu. İsmail K.'nın Tuzla Mahallesinde bulunan pansiyonu ve evinde özel harekat polislerinin katılımı ile yaklaşık beş saat arama yapan ekipler, etrafta yoğun güvenlik önlemi aldı. Özel harekat polisleri evin önünde elleri tetikte beklerken, yapılan inceleme sonrasında serbest bırakılan İsmail K.'nın bilgisayar, gazete ve cep telefonlarına el konuldu.

Arama sonrasında bir açıklama yapan İsmail K., Kardeş Ülkeler Derneği olarak Türk Birliği Gazetesini çıkardıklarını belirterek "Türk devletlerinin sosyal ve ekonomik birliğinin altyapısı için bu gazeteyi çıkarıyoruz. Bu durum başta Rusya olmak üzere bazı çevreleri rahatsız etti. Sabah saat 06.00'dan itibaren evimde ve pansiyonda arama yapıldı. Bu Türk Birliği Hareketi'ni baskı altına alma ve sindirme hareketidir. Yılmayacağız" dedi. 4'ncü sayısı bu hafta çıkan gazetenin Ankara'da basıldığı ve Fethiye üzerinden yurt dışına gönderildiği öğrenildi. İsmail K., Fethiye'deki operasyonun Ankara ile eş zamanlı yapıldığını orada da bazı işyeri ve evlerde arama yapıldığını sözlerine ekledi.

TÜRK BİRLİĞİ HAREKETİ GAZETESİ VE KARDEŞ ÜLKELER DERNEĞİNE POLİS BASKINI
TÜRK BİRLİĞİ HAREKETİ GAZETESİ VE KARDEŞ ÜLKELER DERNEĞİNE POLİS BASKINI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2010 Çarşamba 15:24:00
Güncelleme :24 Kasım 2010 Çarşamba 22:58:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?